Droom ik niet?

Soms doe je net een stapje extra voor een hulpvraag:

Deze mevrouw was na een moeilijke periode in een isolement terecht gekomen.
Door de tijd heen was er van allerlei afval verzameld in de schuur en op zolder.
Zij kreeg het zelf niet opgeruimd en kon het ook niet afvoeren. Een nieuwe start zou haar ontzettend goed doen.

We gingen op zoek naar een hulpbieder met vervoersmogelijkheden om de spullen af te voeren en aanvullende hulp. Dit bleek helaas niet makkelijk. We konden maar geen match vinden. Maar juist omdat dit voor deze mevrouw zo’n belangrijke stap zou zijn wilden we niet opgeven. Na 2 maanden zoeken en een hele rij aan benaderde vrijwilligers vonden we twee vrijwilligers die konden en wilden helpen.

Na afloop kregen we van beide zulke mooie reacties:

Hulpvrager
"IK GA VANNACHT NOG EEN PAAR KEER MIJN BED UIT OM TE KIJKEN OF IK NIET DROOM..."

Hulpbieder
Deze klus is naar alle tevredenheid geklaard. Ze was intens dankbaar en heeft zelf goed meegeholpen. De schaamte was GROOT!!
Resultaat: drie blije mensen: mevrouw zelf, mijn man en de student die mee kwam helpen. Haar fietst past weer in de schuur na drie keer rijden naar het afvalstation. Ze kon het bijna niet geloven en ziet dit als een nieuwe start in haar leven. Dankbaar ......ook om daar een handje in mee te mogen helpen!

Ook van de betrokken hulpverlener ontvingen we een reactie per mail:
De hulp is inmiddels geboden en deze is zeer goed bevallen. Mevrouw is erg dankbaar voor de inzet en de fijne afhandeling.
Ze vond het ook fijn om te merken dat er ook echt actief met haar is meegedacht en er ook echt moeite in is gestoken om haar zo goed mogelijk te helpen.
Al met al was mevrouw zeer tevreden.
 
Vanuit mijzelf vind ik het ook fijn om te merken dat jullie net een stapje extra hebben gezet om mevrouw toch te helpen. Hartelijk dank voor jullie inzet

Ook helpen bij mensen uit je buurt die een helpende hand nodig hebben?
Klik hier voor meer informatie

HiP nog niet open in jouw woonplaats?
Klik hier voor meer informatie over 'Starten met HiP'