Help ons mee!

HipHelpt door de ogen van Jeanette

“Ik ben Jeanette Waaijenberg, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben geboren in Nijkerk, en wat niet iedereen kan zeggen: ik woon op de plek waar ik geboren ben.” De afgelopen 35 jaar heeft Jeanette als secretaresse bij een ingenieursbureau gewerkt. Daar kwam eind vorig jaar een einde aan. Jeanette wist meteen: “Helemaal thuiszitten wilde ik niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk.” Een vacature voor een helpdeskmedewerker bij HipHelpt Nijkerk trok haar aandacht. Een vacature die inmiddels, naar volle tevredenheid, is vervuld. Door Jeanette dus! 

 

Helpen en luisteren

Er kunnen zijn voor je medemens. Dát is de drijfveer van Jeanette om zich in te zetten voor HipHelpt. “Kijk bijvoorbeeld naar vanmorgen”, zegt ze. “Ik belde een hulpvrager terug en die mevrouw was helemaal blij dat ik haar belde. Ze vertelde hoe dankbaar ze was met de hulp die ze via ons had gekregen. De hulp kwam snel én werd geboden door iemand met kennis van zaken. Voor mevrouw betekende de hulp heel veel. Geweldig toch?” Jeanette is duidelijk enthousiast en vertelt het ene na het andere verhaal waarin HipHelpt verschil maakt. “Je zou het nu niet zeggen, maar ik kan ook heel goed luisteren hoor”, zegt ze lachend. “Dat is als helpdeskmedewerker een belangrijk onderdeel van je werk. Ook in Nijkerk zijn er mensen die in armoede leven, die geen sociaal netwerk hebben of die als vreemdeling in ons land wonen. Als zij contact met ons opnemen, is het luisteren naar hun verhaal net zo belangrijk als het bieden van hulp.” 

 

Hulpbieders, software en kerken

Waar Jeanette ook enthousiast over is, zijn de hulpbieders. “Dat er zoveel mensen zijn die zomaar ergens gaan verven, een computer aansluiten of helpen in de tuin. Allemaal op vrijwillige basis! In de maatschappij gaat het vooral over dik geld verdienen. Dat dít dan ook nog bestaat, echt fantastisch! Met elkaar krijgen we veel gedaan.” Het softwaresysteem van HipHelpt draagt hier ook aan bij. Jeanette: “Het geavanceerde systeem viel me direct op. Het werkt heel handig om hulpbieders te matchen aan hulpvragen.” Dat HipHelpt een gezamenlijk initiatief is van meerdere kerken vindt Jeanette prachtig. “We geloven allemaal in dezelfde God. Door als kerken samen te werken binnen HipHelpt hebben we veel hulpbieders. Op die manier kunnen we dus ook veel mensen helpen. Binnen en buiten de kerk. Super!”

 

Ook hulpbieder worden? Schrijf je snel in!

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.