Voor mensen uit de buurt door mensen uit de buurt

Marian van der Wilt is hulpbieder in Waddinxveen. Ze is al 6 jaar actief betrokken bij HiP.
”Het mooie aan HiP is dat het vaak om eenmalige of kortdurende hulpvragen gaat en dat je iets kunt doen voor mensen uit je directe omgeving. Je zit dus niet meteen ergens  aan vast en hoeft ook geen kilometers te rijden om iets voor een ander te doen. Daarnaast kun je als hulpbieder zelf bepalen voor wat voor soort activiteiten je jezelf in wilt zetten. Zo kun je vooral datgene doen wat bij je past en wat je leuk vindt.”

In de afgelopen jaren is ze diverse keren gevraagd om zich in te zetten voor iemand die niet terug kon vallen op een eigen netwerk. Momenteel helpt ze een vrouw met Nederlandse taalles. Dit doet ze inmiddels zo’n anderhalf jaar. Ze spreken wekelijks af. “Deze mevrouw, die uit Syrië komt, spreekt inmiddels al best goed Nederlands. Door te helpen met taalles kan ze sneller integreren. Ze is nu bijvoorbeeld in staat om de bijsluiters van haar medicijnen te lezen.”

Het hulpbieder zijn levert Marianne zelf ook wat op: “Het is leuk om te merken als iemand blij is met wat je doet. Daarnaast verbreedt het ook mijn horizon. Door deze mevrouw uit Syrië weet ik nu veel meer over vluchtelingen en wat het betekent om alles achter te moeten laten.”

Wil je ook iets betekenen voor iemand uit jouw omgeving die hulp nodig heeft?

Meld je aan als hulpbieder