Heel veel bedankt!

Als hulpbieder heb ik een keer geholpen bij het coƶrdineren van een verhuizing. Het ging om Isabella* die pas bevallen was. Haar man was niet in beeld en er was geen netwerk en geen geld.

Zelf heb ik ervaring met een verhuizing kort na de bevalling. Dat vond ik heel pittig, maar heb juist toen ervaren hoe fijn het is om een sociaal netwerk te hebben. Isabella had dat niet, dus voelde ik me aangesproken door deze hulpvraag.

De flat waar Isabella woonde was gerenoveerd en ze woonde tijdelijk ergens anders. Vanuit het wijkteam werd gevraagd of er iemand gevonden kon worden om de verhuizers wat aan te sturen. Dat heb ik gedaan en heb gelijk moeder en baby naar de gerenoveerde woning gebracht. Voordat ze weer in de woning kon, moest er eerst grondig schoongemaakt worden. Als een flat gerenoveerd wordt, is het een behoorlijke bende....

Uit mijn kerk heb ik een aantal vrouwen gevraagd om hiermee te helpen. Met z'n drieƫn hebben we de flat van onder tot boven gesopt. Ook hebben we geholpen alle spullen weer op de juiste plek te zetten.
Mevrouw sprak heel weinig Nederlands en de communicatie verliep moeizaam, maar met handen en voeten kwamen we een heel eind. Het was best een hele klus, maar heel leuk om te doen.
De contactpersoon van het wijkteam noemde ons "helden" en mevrouw zei toen we weggingen: heel veel bedankt!

*naam is gefingeerd


Meer ervaringen lezen? Klik hier