Vijfjarig jubileum HiP van A tot Z

Vijfjarig jubileum HiP van A tot Z In april 2014 werd HiPvanAtotZ (Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht) opgericht. Nadat HiP al eerder in H.I.Ambacht en Zwijndrecht was opgestart is er contact gezocht met elkaar om de krachten te bundelen. Daaruit is de lokale Stichting HiPvanAtotZ ontstaan en gestart op 1 april 2014.

Hulp in Praktijk
Dit jubileum werd op zaterdag 6 juli 2019 geheel in HiP stijl gevierd. ’s Middags ontmoetten de vrijwilligers elkaar bij de Familiekerk de Nieuwe Hoop en na koffie en appeltaart gingen ze aan de slag. Er werden twee klussen opgepakt waar de vrijwilligers gezamenlijk aan de slag gingen. Bij een mevrouw in Zwijndrecht werden diverse klusjes gedaan, zoals kast koppelen en vastzetten aan de muur, lamp verhangen, nieuw stopcontact monteren, badkamerkastje verplaatsen, enz. Mevrouw kreeg twee vrijwilligers over de vloer die alle klusjes voor haar deden. Bij een gezin in Zwijndrecht werd de achtertuin door zes vrijwilligers aangepakt. Hier lag al een tijd een berg zand en de tegels stonden klaar om een groter terras aan te leggen. Ook werd er onkruid verwijderd en rommel opgeruimd. Een van de vrijwilligers had een aanhanger meegenomen, zodat alles gelijk kon worden afgevoerd.

Ontmoeting na klussen
Na afloop was er een hapje (van de bbq) en een drankje bij de familiekerk De Nieuwe Hoop aan de Reeweg in H.I.Ambacht. Hierbij sloten zich nog meer vrijwilligers aan en mensen die betrokken zijn bij HiP van A tot Z, namelijk contactpersonen van de deelnemende kerken, de coördinator van HiP landelijk en een bestuurslid van de landelijke vereniging.

Bedankt
HiP bedankt de familiekerk De Nieuwe Hoop voor hun gastvrijheid. Ook dank aan de Albert Heijn aan de Reeweg voor de korting op de boodschappen en Vleeswarengroothandel J. de Waal voor de korting op het vlees voor de bbq.
Zo kijkt HiP terug op een gezellige viering van het 5-jarig bestaan en staat zij de komende jaren weer klaar voor mensen die hulp nodig hebben.

18-07-2019