Help ons mee!

  • Home
  • Wat doen wij?
  • Actueel
  • ChristenUnie, BBB, CDA en maatschappelijke organisaties slaan handen ineen in de Coalitie Samenleving

ChristenUnie, BBB, CDA en maatschappelijke organisaties slaan handen ineen in de Coalitie Samenleving

‘Doe mee aan een zorgzaam Nederland, wij gaan je daarbij ondersteunen’ is de oproep van de ChristenUnie, BBB en CDA, samen met HipHelpt, Schuldhulpmaatje, TijdvoorActie, Jobhulpmaatje, Stichting Present en Lelie zorggroep. Mantelzorgers en vrijwilligers moeten een duidelijke rol krijgen, naast de professionele zorgverlener en de overheid, in het verlenen van zorg aldus de organisaties van deze coalitie.

Jelle Sijtsma, landelijk coördinator HipHelpt: “Veel mensen zijn bereid om zich vrijwillig in te zetten voor mensen in de buurt die dit (even) niet zelfstandig kunnen. Samen aan de slag om samen te leven. Dit willen we in samenwerking met partnerorganisaties en overheid blijvend aanjagen en versterken. Het is tijd om dit hoog op de agenda te zetten en zo te werken aan een samenleving waarin zorg voor elkaar vanzelfsprekend is.”
Veel Nederlanders willen wel voor elkaar zorgen, maar hebben de tijd, ruimte en het geld niet om dat te doen. Terwijl we dat wel hard nodig hebben, zeker als we kijken naar de komende jaren met vergrijzing, personeelstekorten en onhoudbare zorgkosten. De ‘Coalitie Samenleving’ doet daarom negen concrete voorstellen om mantelzorgers en vrijwilligers te ondersteunen.

Manifest Coalitie Samenleving

De coalitiepartners beseffen dat dit een omslag in het denken én doen is, die niet van de ene op de andere dag is gemaakt. Daarom willen de partners in gesprek met de samenleving over nieuwe en realistische verwachtingen van de zorg van morgen, voldoende financiële middelen voor zorgaanbieders en vrijwilligersorganisaties om die omslag te kunnen maken en een langetermijnbeleid informele zorg. In de verkiezingsprogramma’s van de betrokken politieke partijen worden diverse voorstellen gedaan om vrijwilligerswerk gemakkelijker te maken, door regels te vereenvoudigen en vrijwilligers beter te ondersteunen.
De 9 voorstellen die de Coalitie Samenleving doet, zijn op donderdag 2 november gepresenteerd bij Stichting Bethanië, waar vrijwilligers en zorgorganisaties zich inzetten voor de bewoners die wat extra aandacht verdienen.

Meer informatie: http://coalitiesamenleving.nl

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.