Help ons mee!

HipHelpt groeit met 7 locaties

In 2021 zijn er zeven nieuwe HipHelpt-locaties bijgekomen als lid van de Vereniging Hulp in Praktijk (HipHelpt): Alblasserdam, Hoeksche Waard, Gorinchem, Oldambt, Hilversum, Amersfoort en Vlaardingen.

Voorzitter Pieter Foekens is blij met deze nieuwe locaties. “Daarmee groeit HipHelpt naar 24 lid-locaties. Zo kunnen we op steeds meer plekken in Nederland samen met de kerken mensen helpen die geen sociaal netwerk hebben of weinig financiële middelen”. Het afgelopen jaar groeide HipHelpt ook met het aantal hulpbieders. Ruim 472 nieuwe hulpbieders hebben zich aangemeld. En dat was ook nodig. Afgelopen jaar zijn er 13.993 hulpcontactmomenten geweest met mensen die hulp nodig hadden.

Hulp nodig bij het alledaagse
HipHelpt brengt hulpbieders en hulpvragers bij elkaar. Door heel Nederland zetten vrijwilligers zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. Zij zijn gedreven door naastenliefde en geïnspireerd door het Evangelie. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan. Pieter: “De hulp die wordt geboden is divers: samen een wandeling maken, in de tuin werken, of gewoon een praatje maken. Iemand die een lamp voor je ophangt of iemand die met je meegaat naar de arts. Soms hebben mensen in nood hulp nodig bij iets alledaags.”

Unieke aanpak
Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving.

HipHelpt ook in jouw plaats?
Ook in 2022 zet de vereniging in op groei van nieuwe locaties. Wil je met jouw kerk ook aansluiten bij HipHelpt? Neem contact met ons op. Samen werken we dan naar een lokale start van HipHelpt in jouw woonplaats.

Neem contact op met relatiebeheerder Johan Suithoff :
j.suithoff@hiphelpt.nl
06  22 76 32 51

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.