Help ons mee!

HipHelpt samen leven: gratis cursus tegen eenzaamheid

Deze week is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een kwart van de Nederlanders voelt zich ‘enigszins’ eenzaam. HipHelpt lanceert daarom de gratis cursus Samen leven. Voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding met anderen of met zichzelf.

HipHelpt is de vrijwilligersorganisatie die mensen die geen beroep kunnen doen op hun eigen netwerk helpt bij alledaagse vragen. De cursus HipHelpt samen leven kan in 8 tot 20 weken gratis worden gevolgd. Dit kan gewoon thuis en op eigen tempo. Elke deelnemer wordt begeleid door een vrijwillige coach van HipHelpt. Samen stemmen zij de cursus af op de persoonlijke vragen van de deelnemer. Het gaat bijvoorbeeld over: ‘wie ben ik’, ‘vriendschap’, ‘mijn gedachten’ en ‘zingeving’. Doel kan zijn om meer plezier te krijgen in contact met mensen of je minder eenzaam te voelen.
  
HipHelpt samen leven start op vier locaties
Vier Nederlandse gemeenten hebben de primeur en gaan aan de slag met HipHelpt samen leven: Waddinxveen, Leiden, Dordrecht en Nijkerk. De vrijwillige coaches volgen een e-learning waarbij ze onder andere oefenen met echt luisteren en echte aandacht geven. Daarna worden de vrijwilligers en deelnemers aan elkaar gekoppeld en doorlopen zij samen de cursus. De verwachting is dat medio 2023 alle locaties van HipHelpt deze cursus kunnen aanbieden.

Klik hier als je meer wilt weten over HipHelpt samen leven

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.