Vernieuwde Michacursus

Vernieuwde Michacursus
“Goed en recht doen? Jouw kleine daden hebben grote gevolgen; dat is het motto van de vernieuwde Micha Cursus. Als Stichting HiP maken wij deel uit van het Micha netwerk en steunen zo o.a. de Micha Cursus. Ook benieuwd naar de vernieuwde cursus? Kom naar de lancering op donderdag 19 juni!’

Op donderdag 19 juni lanceert Micha NL een vernieuwde cursus op de Zuidas in Amsterdam.  Micha NL is een netwerk van 26 kerkgenootschappen en organisaties dat mensen aanzet tot denken over sociale en ecologische gerechtigheid. De vernieuwde MichaCursus is geïnspireerd door het Bijbelse Micha 6 vers 8 waarin de gelijknamige profeet oproept om ‘goed en recht te doen’ en ‘nederig de weg van je God te wandelen’.

In de afgelopen zeven jaar volgden zo’n zesduizend  cursisten de eerste versie van de Micha Cursus en dachten vervolgens na over het verduurzamen van hun eigen huishouden of kerk. Of ze werkten mee in talloze diaconale projecten dichtbij en ver weg.
Projectleider Micha Cursus Simon de Kam vertelt: “Uit onderzoek blijkt dat er nog een groot potentieel is van mensen die nadenken over onrecht en armoede en natuurbeheer. Mensen die wel ‘iets willen met gerechtigheid’, maar vaak niet weten waar te beginnen.”  

God en geld
Volgens  de maker is de vernieuwde Micha Cursus een handig hulpmiddel om kerkgangers toe te rusten aan de slag te gaan met  “goed en recht doen”.  De Kam vervolgt: “In zeven jaar tijd verandert veel, zo zette de economische crisis nog verder door. Daarom hebben we nu bewust een cursusavond ‘God en geld’ toegevoegd. De lancering op de Zuidas is ook een knipoog daarnaar.

Verder werd bijvoorbeeld veilig en gezond  eten een steeds belangrijker thema voor veel mensen. Voedsel heeft daarom een meer prominente plek gekregen in de cursus.  Daarnaast hebben we voor iedere cursusavond bijzondere en prikkelende filmpjes gemaakt met een moderne Michaprofeet over alledaagse thema’s.”

Gratis
De vernieuwde Micha Cursus wordt her en der in het land toegelicht met diverse instructieavonden voor toekomstige cursusleiders. De cursus kent nog een papieren werkboek  maar een groot deel is ook online te volgen via www.michacursus.nl. Op donderdag 19 juni wordt de cursus officieel gelanceerd  voor publiek en potentiële cursusleiders met een eerste, gratis instructiebijeenkomst in de Nieuwe Poort, een kerkgebouw op de Zuidas, het financiële hart van Amsterdam.

Promofilmpje
Klik hier >> om het promofilmpje van de vernieuwde Michacursus te bekijken.

16-06-2014