Help ons mee!

Resultaten 2023

Het werk van HipHelpt is volop in beweging. Ruim 3.000 gemotiveerde, lokale vrijwilligers maken tijd vrij om zich te verbinden met een ander die geen netwerk heeft om op terug te vallen.

De geboden hulp is praktisch of sociaal, eenmalig of langdurig. Het opent deuren naar elkaar: er ontstaat verbinding tussen inwoners, tussen mensen uit verschillende lagen van onze samenleving, tussen geloofsgemeenschappen en hun buurt. Als HipHelpt geloven we dat deze verbinding van grote waarde is, omdat het mensen nieuwe moed, vertrouwen en plezier geeft in het samenleven.

HipHelpt heeft in 2023 veel bereikt door nauw samen te werken met partners. Lokaal met gemeenten, collega-organisaties, maatschappelijke organisaties en kerken. Landelijk waren we partner in het project ’Samen Erop Vooruit’, we trekken nauw op met SchuldHulpMaatje en we bouwen mee aan het samenwerkingsnetwerk Keten van Hoop.

Hierdoor konden we ons bereik vergroten, samenwerking met kerkelijke netwerken versterken en onze vrijwilligers verder trainen in het signaleren en bespreekbaar maken van sociaal-financiële problemen.

Als vereniging verwelkomden we vier nieuwe lidlocaties waardoor we samen met de 9 locaties die nog in opbouw zijn in 40 locaties actief zijn. Hiermee is onze basis verder versterkt.

Graag willen we onze vrijwilligers, bestuurders en ook onze fondsen, partners, collegaorganisaties en overheden bedanken dat ze zich verbinden aan het werk van HipHelpt. Samen staan we sterk en bouwen we aan de sociale basis waarbij mensen zich aan elkaar verbinden. Dankbaar zijn we dat we - in vertrouwen op onze God - ons afgelopen jaar hebben kunnen
inzetten. In 2024 staan we daarom opnieuw klaar om HipHelpt een krachtig netwerk te laten zijn van omzien naar elkaar.

Lees onze hele jaarverslag hier

Zo helpt HipHelpt helpen

  • Helpen wanneer het (bij) jou past
  • Je maakt kennis met mensen uit je buurt die je anders niet snel zou ontmoeten
  • Laagdrempelige hulpvragen in de buurt
  • Via de HipHelpt app op de hoogte bij actuele vragen bij jou in de buurt

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
: