Help ons mee!

Theorie én praktijk

Agnes, Annemarie, Judith en Peter volgden in de afgelopen tijd de Micha Cursus. Een cursus over ‘goed en recht doen’. Een onderdeel van deze cursus is de doe-dag. Het viertal zocht een klus waar ze de handen uit de mouwen konden steken om daarmee iets te betekenen voor een ander. “Dus klopten we aan bij HipHelpt”, zegt Annemarie. De match met een hulpvraag was snel gemaakt. Agnes verwoordt hun opdracht kort en bondig: “Het onkruidvrij maken van de tuin en het reinigen van de bestrating in de achtertuin.” Omdat dit een hele klus is, is HipHelpt-vrijwilliger Teun ook van de partij. 

Resultaat
In de voortuin gaan Agnes en Annemarie de strijd aan met het onkruid. Teun verwijdert mos en onkruid tussen de tegels. In de achtertuin spuit Peter met de hogedrukreiniger het straatwerk schoon. Judith maakt de tuinmeubels schoon. “Dan kan mevrouw straks in een nette tuin buiten zitten”, zegt ze. De vrijwillige tuinmannen en -vrouwen hebben eer van hun werk, de tuin knapt zienderogen op. “Dat je dit voor iemand kunt doen, geeft voldoening”, aldus Agnes. Teun beaamt dit en vult aan: “De hulp wordt echt gewaardeerd. Absoluut!”

Een mooi systeem
Teun heeft nog een boodschap voor mensen die twijfelen of ze vrijwilliger willen worden. “Zodra je de eerste stap zet, ben je verkocht”, lacht hij. “Ik snap wel dat mensen vrijwilligerswerk als een verplichting zien. Maar dat is bij HipHelpt niet zo, het is écht vrijwillig. De hulpvragen zijn heel divers en je kunt zelf bepalen op welke je reageert. Een mooi systeem, vind ik. En weet je, iedereen kan wel wat. Iedereen heeft z’n kwaliteiten en talenten.” Annemarie besluit: “Ja, je moet doen waar je goed in bent. Maar dóé wel iets!”

Ook de Micha-cursus doen? Kijk op https://www.michanederland.nl/cursus/. 

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.