Help ons mee!

Sport verbindt

Kim Batteau heeft in de loop der jaren geholpen met verschillende diaconale projecten, ook in de periode toen hij werkte als predikant. Hij heeft dus ervaring hiermee en beleeft er plezier aan. Zodoende was het voor hem een logische stap om zich in te schrijven bij HipHelpt Nieuwegein. Sinds 2016 staat Kim ingeschreven als hulpbieder en heeft al meerdere hulpvragen gedaan.  

Sportieve match 
De hulpvrager waar hij nu naar toe gaat is wel een heel bijzondere match. Henk is net als Kim enthousiast supporter van Ajax. Henk is iemand waarbij het communiceren wat anders gaat dan gewoon. De verwerkingstijd is wat langer, dus een reactie op een vraag duurt wat langer. Maar als ze over voetbal praten, is er direct contact. Henk weet hier heel veel over te vertellen. Hij heeft dan geen belemmering in de communicatie. Dat is leuk en ontroerend om te zien bij hem, aldus Kim. ‘Belangstelling in de sport en enthousiasme hierover verbindt’.  

Het geeft voldoening als je voor een ander iets doet dat voor hem of haar belangrijk is.

Laagdrempelige hulp 
“Het geeft voldoening als je voor een ander iets doet dat voor hem of haar belangrijk is”, vertelt Kim enthousiast. Hij kan hulp bieden via HipHelpt van harte aanbevelen: “Bijna iedereen (99%) kan iets doen voor een ander, daar heb je geen speciale vaardigheden voor nodig. Het is heel laagdrempelig. Het contact gaat meestal vanzelf. Je helpt elkaar. Bij sociale hulpvragen ontdek je in de ander altijd wel dingen of onderwerpen die verbinden. Je kan gewoon jezelf zijn en samen iets ondernemen.” 

“Bij praktische hulpvragen zoals een tuinhulpvraag, ligt de nadruk op dat je iets doet voor die persoon wat heel wezenlijk is. Dat is dan hard werken met in de pauze even contact en aandacht voor die persoon. Als je geen prater bent is dit ook heel laagdrempelig.” Zo heeft Kim een keer een mevrouw geholpen met haar tuin, waar de gemeente niets deed.  Kim vertelt: “HipHelpt kan de mensen iets geven, wat de plaatselijke gemeente niet doet.” 

Drijfveer 
Op de vraag met welke motivatie Kim anderen helpt, antwoordt hij het volgende: “mijn geloof betekent veel voor mij. God wil dat alle mensen elkaar helpen. En in mijn geval heeft dat geleidt, dat ik het belangrijk vindt hoe mensen met elkaar omgaan. Bij heel veel projecten zoals bij de voedselbank en Kerk en Actie zijn christenen betrokken. Dit is hoopvol voor de kerken. Christenen kunnen op deze manier uitstralen dat ze bereid zijn om anderen te helpen, i.p.v. in hun eigen bubbel te blijven. Iets hoopgevends, zeker.  Als mensen vragen waarom Kim anderen helpt, legt hij in een paar woorden uit wat zijn motivatie is, “zo kunnen we op een mooie en natuurlijke manier een getuigenis geven over Wie wij geloven wie de Bron van onze betrokkenheid is: God Zelf.” 

Zo kunnen we op een mooie en natuurlijke manier een getuigenis geven over Wie wij geloven wie de Bron van onze betrokkenheid is: God Zelf.

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.