Help ons mee!

Smiley van de maand - campagne Aandacht voor Eenzaamheid

Voor de Nijkerkse campagne "Aandacht voor eenzaamheid" heeft onze hulpbieder Trudy Molenaar een stukje geschreven.

“Iedereen kan in zijn leven gevoelens van eenzaamheid ervaren”, aldus Trudy Molenaar. Trudy is al jaren actief als vrijwilliger in de gemeente Nijkerk en zet zich sinds vier jaar in voor Hulp in Praktijk (HipHelpt). Bij HipHelpt is Trudy bezoekvrijwilliger en heeft ze een vaste inwoonster bij wie ze op bezoek gaat.

Vanuit de kerk is Trudy betrokken geraakt bij HipHelpt. “Wat mij aantrok is dat het laagdrempelig is om hulp te vragen en te bieden. Ik kan via de app zien wanneer er een hulpvraag is in mijn buurt. Dat is erg handig.” Bij HipHelpt kunnen inwoners met een klein netwerk terecht wanneer zij hulp nodig hebben bij het doen van een boodschap, vervoer, een bezoek of een klusje in en rondom het huis.

Als bezoekvrijwilliger bezoekt Trudy elke week een vaste inwoonster uit Nijkerk. “Deze mevrouw heeft niet veel contacten en daarom is het moeilijk voor haar om hulp in te schakelen. Ik kan mijn netwerk inzetten, om deze mevrouw te helpen. Toen ze een keer naar het ziekenhuis moest, heb ik een oproep in het kerkblad gezet met de vraag om deze inwoonster kaarten te sturen. Het was zo mooi om te zien hoeveel kaarten mevrouw kreeg en hoe goed dit haar deed”, vertelt Trudy.

Wat Trudy tijdens haar vrijwilligerswerk vooral belangrijk vindt, is dat ze mensen in hun waarde laat en het contact wederkerig is. “Door het advies van mevrouw ben ik bijvoorbeeld naar de dokter gegaan. Van de zomer heb ik haar bij ons thuis uitgenodigd voor een BBQ met ons gezin, dat zijn de mooie en eenvoudige dingen die je voor elkaar kunt doen.”

Wat Trudy betreft kunnen we allemaal wel iemand onder ons hoede nemen. “We hebben allemaal wel een half uurtje per week over om iemand te helpen toch? Het feit dat mensen geen hulp kunnen inschakelen, betekent vaak dat ze een klein netwerk hebben. Het zou mooi zijn als we ons allemaal voor een inwoner in kunnen zetten.”

NB: Het bericht is te vinden op de facebookpagina "Aandacht voor eenzaamheid"

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.