Help ons mee!

“Op deze dag zijn er engelen voorbij gekomen”

Kast in elkaar zetten

Martha staat al vijf jaar ingeschreven als vrijwilliger bij HipHelpt Nieuwegein. In het afgelopen jaar heeft zij bij meerdere hulpvragen een helpende hand geboden. 

Bij de laatste hulpvraag waar zij heeft geholpen heeft ze schoongemaakt. Een man zonder sociaal netwerk en financiën kreeg na een opname in een verpleeghuis een nieuwe woning. De betrokken ambulant begeleider vroeg via HipHelpt Nieuwegein om hulp bij het schoonmaken van deze woning.

De hulpvrager was erg blij met de hulp: “Op deze dag  zijn er engelen voorbij gekomen.” Twee weken daarna sprak meneer met zijn ambulant begeleider nog steeds vol bewondering en dank over de geboden hulp.

Martha vond het heel erg leuk om meneer te helpen met zijn hulpvraag: “Fijn om te merken dat meneer dankbaar is.” Naast de hulp die ze kon bieden was het haar opgevallen dat meneer geen koffiezetapparaat had. “Ik heb er één tijdelijk voor hem meegenomen zodat meneer eindelijk na een paar dagen weer heerlijk koffie kon drinken, daar was hij helemaal blij mee!”  

“Meneer is blij dat er nu geen kleding meer op de grond hoeft te liggen.”

Meneer heeft na de verhuizing nog hulp gekregen met het in elkaar zetten van de kledingkast. Alexander, de echtgenoot van Martha heeft daarbij geholpen. Martha: “De hulp is goed verlopen. De kledingkasten zijn in elkaar gezet en ook direct ingeruimd. Meneer is blij dat er nu geen kleding meer op de grond hoeft te liggen.”

Denk je er ook over om hulpbieder te worden? Martha verteld wat het haar brengt: “Hulpbieder zijn, geeft een goed gevoel, het is zo iets moois om met zoiets kleins iemand te kunnen helpen. Het kost meestal ook niet veel tijd.  Ik vind het fijn om mensen te helpen.”

Hulp nodig of helpen? Kijk op:

hiphelpt.nl/nieuwegein 

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.