Help ons mee!

“Iets betekenen voor een ander geeft me zelfvertrouwen”

Een bezige bij. Dat mag je Dini den Boef wel noemen. Met haar pensioen in zicht werkt ze bijna fulltime en neemt ze toch de tijd om mensen te helpen via HipHelpt. “Het vrijwilligerswerk geeft me veel zelfvertrouwen. Met kleine dingen, waar ik goed in ben, kan ik iets betekenen voor een ander.”

Dini vindt het in haar vrijwilligerswerk belangrijk om een band op te bouwen. Daarom kiest ze bij HipHelpt graag voor vragen van mensen die regelmatig hulp nodig hebben. In coronatijd reageerde ze op een oproep van een dochter, die iemand zocht om regelmatig bij haar hoogbejaarde moeder langs te gaan voor een praatje. “Deze mevrouw wilde absoluut niet verhuizen naar een verzorgingshuis. De eerste keer dat ik bij haar kwam, samen met de medewerker van HipHelpt, was ze dan ook achterdochtig. Maar aan het eind van ons bezoek liet ze toch weten dat ik nog eens terug mocht komen.”

Spontaan binnenlopen
In de tijd die volgt, bouwt Dini een speciale band op met deze hulpvrager. “Ik kwam elke twee weken op vrijdag bij haar langs. Toen onze band groeide, liep ik een paar keer per week spontaan even bij haar binnen. Dan bracht ik een visje mee van de markt of een bosje bloemen. Ik merkte dat ze daar heel erg behoefte aan had. Mevrouw had wel goed contact met haar dochter, kleinkinderen en achterkleinkind, maar die woonden niet in de buurt. Mijn oudste dochter heeft een beperking en is een paar keer meegegaan. Zij noemde haar ‘omaatje’. En ook mijn man is wel eens meegegaan.”

Positieve energie
Het vrijwilligerswerk bij deze hulpvrager was niet altijd makkelijk, vertelt Dini. “In het begin liep het contact moeilijk. Mevrouw was heel direct, had het hart op de tong. Maar we leerden elkaar steeds beter kennen. Ze kon soms ook ondeugend zijn. Ons contact groeide uit tot een warme vriendschap. We praatten met elkaar over allerlei dingen. Dat heeft ook voor mij veel betekend. Meer dan mevrouw denk ik heeft beseft. De bezoekjes aan haar gaven mij veel positieve energie. Met hele simpele dingen kun je mensen zo blij maken.”

Doen waar je sterk in bent
Toen het zelfstandig wonen voor mevrouw toch steeds lastiger werd, verhuisde ze uiteindelijk naar een verzorgingshuis in de buurt van haar dochter. Dini zocht haar daar een paar keer op en belde haar regelmatig. “Tot ik haar op een ochtend niet te pakken kreeg en van haar dochter hoorde dat ze ziek was. Een dag later is ze overleden. Daar heb ik vrede mee. Het contact met haar heeft me heel veel gebracht. Ik heb veel over mezelf geleerd en daar ben ik dankbaar voor. Ik heb niet zo’n makkelijke jeugd achter de rug. Daardoor keek ik erg op tegen andere mensen en heb ik me lang minderwaardig gevoeld. Door dit vrijwilligerswerk heb ik ervaren dat ik van waarde ben, ook voor anderen. Daarom blijf ik hulpvragen invullen, die passen bij waar ik sterk in ben.”

Bekijk ook de video waarin Dini haar verhaal vertelt:
https://www.youtube.com/watch?v=YW2ChyVSc5c

Ook hulpbieder worden?

Direct aanmelden

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.