Help ons mee!

“Hoe kan ik in mijn eigen buurt mensen helpen?”

Een fijn gezin met drie jonge dochters en een fulltime baan dichtbij huis. Wat kun je als jonge vader nog meer wensen? Toch had Christian van der Schans (31) al een tijd het gevoel ‘is dit het nou’. Hij wilde graag anderen praktisch helpen, maar wist niet goed hoe. Totdat in zijn woonplaats HipHelpt van start ging.

“Naast mensen staan en hen een helpende hand bieden. Dat is wat ik graag wil doen. Maar hoe vind je iemand in je buurt die hulp nodig heeft? Mensen lopen daar niet mee te koop. Toen ik in de nieuwsbrief van mijn kerk las over HipHelpt, ervoer ik dat dit het antwoord van God was op mijn vraag. Wat me aanspreekt is de eenvoud van wat ik voor een ander kan betekenen. Zo rijd ik wekelijks met een mevrouw naar de voedselbank, waar zij haar pakket kan ophalen. En bij een meneer heb ik geholpen met het opruimen van zijn huis. De eenvoud van zo’n klus en de waarde die het heeft voor de ander: dat past bij mij. Ik ben niet zo’n prater. Voor mij is dit de manier waarop ik de liefde van Jezus kan laten zien.

Doen wat bij mij past
Mijn gezin staat echt op nummer 1. Om die reden heb ik een paar jaar geleden een andere baan gezocht. Het was mijn jongensdroom om vrachtwagenchauffeur te worden en dat ben ik ook tien jaar geweest. Dat betekende werkdagen van vijf uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds. Ik wilde meer thuis bij het gezin zijn en trok het werk van chauffeur ook niet meer. Sinds een paar jaar heb ik een mooie nieuwe baan, met werktijden van acht tot half vijf. Daarnaast is er ruimte om anderen te helpen. Daarbij moet ik wel mijn eigen grenzen bewaken en dat lukt heel goed bij HipHelpt. In de app zie ik de hulpvragen voorbij komen. Ik kies wat bij mij past en waar ik tijd voor kan maken. Mijn flexibele werkgever laat mij voor het rijden naar de voedselbank een half uurtje eerder starten en stoppen op het werk. En als ik even niet kan helpen, is dat geen probleem.  

Helpen in je eigen buurt
Het werk via HipHelpt heeft inmiddels echt mijn hart. Ik zou het wel de hele week willen doen! Als je mensen wat vaker ziet, krijg je meer diepgang in gesprekken. Soms kom ik best in een heftige of voor de hulpvrager emotionele situatie. Mijn zorgen kan ik dan uiten naar de coördinator. Zij kijkt wat er verder nodig is en of een hulpvrager daarvoor open staat. Dan mag ik het loslaten. Ik wil door een klus te doen iets van God laten zien aan mensen in mijn eigen buurt. HipHelpt is er voor mensen die geen andere helper hebben. Dat vind ik heel goed. Ik krijg er energie van om iets voor een ander te betekenen.  Het ‘dank je wel, fijn dat je dit doet’ van de ander geeft me veel voldoening.”

Ook hulpbieder worden en helpen in je eigen buurt?Meld je aan

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.