Help ons mee!

“Het is voor mevrouw een droom als ze in een bed kan slapen.”

Onlangs zochten wij een hulpbieder die voor een vrouw in Hilversum een bed in elkaar kon zetten. Ze bracht de nacht steeds slapend op haar bank door, maar dat was geen pretje. Het kostte haar namelijk veel moeite om uit bed, haar bank dus, af te komen. De HipHelpt-oproep die aan onze hulpbieders gericht was, sloot af met de toch wel schrijnende oproep: “Het is voor mevrouw een droom als ze in een bed kan slapen. Wie wil deze droom waar maken?”  William had de tijd en mogelijkheid om haar bij te staan en het bed, dat zij al in huis had, in elkaar te zetten.  “Ze woonde al tien jaar in haar flat en heeft gewoon geen netwerk”, vertelt William. “Dat merkte ik ook al een beetje. Het enige wat ik hoefde te doen, was dat bed in elkaar zetten. Ik had daar alleen een schroevendraaier, boormachine en wat inbussleutels voor nodig.  De volgende dag ben ik teruggekomen om iets af te maken. Bij sommige mensen zie je zoveel dingen die je zou willen aanpakken, maar je moet het natuurlijk kort houden. “

“Toen ik een later nog iets wilde regelen, werd er vanuit HipHelpt aangegeven dat ze daarvoor een nieuwe aanvraag zou moeten doen.” Ook die vraag heeft William vervolgens voor zijn rekening genomen.

”De vrouw die ik heb geholpen”, vervolgt hij, ”was best een aardige vrouw, maar ze was wel wat ‘verrommeld’. Je merkt vaak de eenzaamheid bij mensen. “Wat William drijft om hulpbieder te zijn?  “Ik vind het heel waardevol om mensen te helpen, omdat je hen toch een sprankje hoop kunt geven, omdat er mensen die zijn naar hen om willen zien.”

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.