Help ons mee!

Hulp in de tuin

Kortgeleden ontving Wietse uit Nieuwegein hulp in haar tuin via HipHelpt. 
Wietse kampt met gezondheidsklachten en haar man heeft dementie. De tuin onkruidvrij maken redden zij dus niet meer samen. 

Wietse vertelt: “Via een kennis hoorde ik dat zij weleens hulp had gehad via HipHelpt Nieuwegein.” Daarom besloot ze om ook hulp te vragen. Dat pakte erg goed uit. “Ik ben zo blij met de hulp die we hebben gekregen, grandioos gewoon. Ik werd ook binnen de kortste keren gebeld dat er iemand was gevonden.” [Tuin]

Eén van de twee hulpbieders die heeft geholpen is Tiny. Zij staat sinds november ingeschreven als hulpbieder. Tiny is 77 en heeft al heel veel vrijwilligerswerk gedaan en ook jarenlang in de ouderenzorg gewerkt. Maar afgelopen jaar lag eigenlijk alles stil qua vrijwilligerswerk en besloot ze om zich aan te melden als vrijwilliger bij HipHelpt Nieuwegein. “Het mooie bij HipHelpt is dat het 1 op 1 hulp is en ook de vrijblijvendheid om een hulpvraag wel of niet te mogen doen ervaar ik als heel prettig. Ik ben wel al 77 maar voel me nog veel jonger en kan op deze manier nog iets betekenen voor anderen.”
De eerste hulpvraag waarmee ze echt aan de slag ging was de tuinhulpvraag bij Wietse. Ze vond het erg gezellig. Ook om samen met een andere hulpbieder aan de slag te gaan. [Tiny]

“Heel bijzonder dat dat in deze tijd nog kan. Echt gezellig. Ik had nog wel twee dagen spierpijn trouwens.”

De andere hulpbieder is Rinus, 50 jaar. Toen HipHelpt in 2015 in Nieuwegein startte, heeft hij zich direct aangemeld. De reden om mee te doen is, ‘dat hij wel handig is en dat hij het naast zijn werk prettig vindt om even wat anders te doen’. ‘Lekker praktisch met de handen aan de slag te gaan. En zo maakt hij zijn hoofd leeg’. ‘Het is een eenvoudige manier om er voor de ander te kunnen zijn en die het aangeven dat ze hulp nodig hebben, want dat weet je normaal gesproken niet’. Om hen te helpen met een klus en daarnaast een praatje te maken en aandacht voor hen te hebben.
 ‘Je bent christen, ook voor de omgeving'. Soms vragen hulpvragers waarom hij dit werk doet en dan legt hij het uit. ‘Je komt met mensen in aanraking die je niet kent, die heb je dan blij gemaakt’, vertelt Rinus. Het was goed om samen met Tiny aan de slag te gaan met de tuinhulpvraag bij Wietse. Alle onkruid is weggehaald en het staat er nu voor deze familie weer even netjes bij. En naast het helpen in de tuin is het ook fijn om een praatje te maken en om hier ook even de ruimte voor te nemen. Vooral in deze coronatijd als voor veel mensen de sociale contacten veel minder zijn.

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.