Help ons mee!

Helpen maakt happy!

Een ander helpen geeft vaak veel voldoening. Dat is ook de ervaring van Dirk Baron. Een paar jaar geleden heeft hij zich aangemeld als vrijwilliger bij HipHelpt Waddinxveen.
“Ik voel me een rijk gezegend mens en daarom wil ik graag anderen helpen door hen te laten delen van wat ik zelf heb ontvangen. “Ik ben wel handig en kan zo wat voor anderen betekenen door praktisch hulp te bieden.”
“Wat ik mooi vind aan HipHelpt, is dat je zelf kunt aangeven wat voor soort hulp je wilt bieden én dat je ook het moment bepaalt wanneer je hulp biedt.”
In de afgelopen periode heeft hij diverse hulpvragen opgepakt: “Ik heb mensen onder andere geholpen met het ophangen van lampen, verhuizen, het leggen van laminaat en het repareren van een kast.”
De grotere klussen doet hij vaak samen met zijn zoon Harmen van 20 jaar. “Dat maakt het klussen makkelijker en gezelliger.” Kortgeleden hebben ze samen een schutting geplaatst bij een alleenstaande vrouw zonder netwerk. “Veel mensen die aankloppen bij HipHelpt voor hulp hebben vaak geen netwerk om op terug te vallen of zijn bijvoorbeeld door ziekte niet in staat om dingen zelf te doen.”
De meeste mensen die hij heeft geholpen zijn vaak ontzettend blij en dankbaar met de hulp die ze krijgen. “Daar word je zelf ook blij van.”
“Wat ik mooi vind aan HipHelpt, is dat je zelf kunt aangeven wat voor soort hulp je wilt bieden én dat je ook het moment bepaalt wanneer je hulp biedt.”

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.