Help ons mee!

Glimlachmomentje op de helpdesk
Het is maandagochtend iets voor 9 uur. Ik leg mijn telefoon klaar, klap de laptop open en ga naar de site van HipHelpt. Wat zou er vandaag op mijn pad komen? Ik bekijk de openstaande hulpvragen en bel met één van de contactpersonen.

 

Dan gaat om iets over half 10 de telefoon. Ik hoor een damesstem. Zij legt uit dat zij het nummer van HipHelpt belt, omdat zij een flyer heeft gelezen. Ze vraagt zich af of wij iets voor haar kunnen betekenen. Belangstellend luister ik naar haar verhaal. Haar broer is langdurig ziek en opgenomen in het ziekenhuis. Ze wil graag wekelijks bij hem op bezoek. Begrijpelijk. Tot nu toe ging zij met het openbaar vervoer, omdat zij geen auto kan rijden. Het reizen, samen met de zorgen over haar broer, breken haar op. Ik merk aan haar stem dat ze erg vermoeid en overbelast is. Want als ik iets doorvraag, kan ze haar tranen niet meer bedwingen. In haar netwerk heeft zij niemand die met haar kan rijden.

Ik begrijp haar situatie. Natuurlijk willen wij haar proberen te helpen. Ik leg haar uit wat HipHelpt in deze hulpvraag kan betekenen. We kunnen proberen bijvoorbeeld twee of drie hulpbieders te zoeken die bij toerbeurt met haar kunnen rijden. Dit zal dan zijn voor een afgesproken periode van 3 maanden. Tijdens deze periode evalueren we een aantal keren hoe het gaat en of de vervoershulp nog steeds nodig is. Mevrouw stemt hiermee in. Ook gaat zij akkoord met het vergoeden van de kilometers die de hulpbieder voor haar moet maken.


Na dit telefoontje ga ik direct aan de slag met het uitzetten van deze hulpvraag. Ik maak een beschrijving, zet de vraag anoniem op de site en benader een aantal hulpbieders. Wat zou ik het deze vrouw ontzettend gunnen als er een aantal mensen zijn die haar af en toe bij haar broer willen brengen voor een kort ziekenbezoek…

Nog geen uur later mailt één van de hulpbieders mij terug dat zij wel wekelijks wil rijden voor een bepaalde periode. Wat bijzonder!

Het wordt helemaal bijzonder als ik na een aantal weken bij de feedback teruglees dat de hulpvraag goed verloopt. Hulpbieder en hulpvrager hebben leuk contact en mooie, waardevolle gesprekken tijdens de ritjes van en naar het ziekenhuis. Dit is één voorbeeld van de glimlachmomentjes bij de helpdesk.

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.