Help ons mee!

Een dame alvast flink op weg geholpen

In de zomer zijn we met zes hulpbieders, tussen de 11(!) en 47 jaar, aan de slag gegaan bij een weduwe met drie kinderen in de tienerleeftijd. Er stonden heel veel spullen in de tuin. Oude fietsen, meubels, een met water volgezogen matras, een fornuis en heel veel tassen met kleding. Alles was nat, door buren werd geklaagd over muizen en zo’n tuin vol met spullen is ook niet prettig wonen. De tuin moest dus leeg. Handen uit de mouwen en in de werkhandschoenen.
We hebben drie keer een grote kar vol met spullen kunnen weggooien. Voor meer was helaas geen budget. De klus wordt nog een keer vervolgd in de hoop de hele tuin te kunnen leegruimen. Het was lastig communiceren met de hulpvrager aangezien ze de Nederlandse taal niet machtig is. Toen we weggingen bleek uit de blik in haar ogen dat ze heel blij was met de hulp die ze kreeg.
Ik ben blij dat we deze mevrouw alvast een beetje hebben kunnen helpen. Goed om dit samen te doen en superfijn dat Koen (11) en Daan (12) erbij waren. De hulp wordt vervolgd.

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.