Help ons mee!

Dieren verzorgen voor mensen die dat zelf even niet kunnen

Afgelopen december zat heel Nederland in een lockdown. Er was niet veel te beleven, totdat er een hele leuke bijzondere hulpvraag van HipHelpt binnenkwam, via de HipHelpt-app op de telefoon van mijn moeder.

De hulpvraag ging over dieren verzorgen. Het lukt de eigenaren van een aantal dieren vanwege hun gezondheid momenteel niet om dat zelf te doen. Nou, dat is nuttig en leuk tegelijk voor ons. Toen de afspraak gemaakt was kwamen we daar voor de eerste keer. Ik leunde over het hek en zag vier blaffende honden staan. De eigenaar van de dieren kwam het huis uit en heette ons welkom. Ik ging op onderzoek uit en zag als eerste een enorme volière met verschillende uilen en fazanten. Daarna kwam ik alpaca’s samen met kippen en kalkoenen tegen. Verder waren er nog enorm veel andere dieren en dat midden in de stad! Ik voelde mij op dat moment al thuis tussen de dieren.

We begonnen met voeren: biks, wortels, brood, groente en fruit. Verder gingen we binnen nog even praten met wat lekkers, en mocht ik de katten aaien. Geweldig vond ik dat! We kwamen elke week en ik genoot ervan om mensen te helpen en tegelijkertijd gewoon ongeveer twee uur tussen de dieren te zitten. Fijn voor ons allebei!

De 6 pijlers van HipHelpt

De HipHelpt locaties werken met zes pijlers:
  • Draagvlak onder (minimaal drie) samenwerkende kerken
  • Samenwerking met de burgerlijke gemeente
  • Toepassing van de HipHelpt-database
  • Getrainde plaatscoördinator, helpdeskmedewerkers en (selectie) hulpbieders
  • Voldoende vrijwilligers
  • Competent bestuur dat zorg draagt voor (financiële) duurzaamheid

We staan u graag te woord

Flevoweg 13
2318 BZ Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.