Help ons mee!

Dankjewel Diner

Op de geel gedekte tafel staat een pittig gekruide Eritrese saus naast een schaal oer-Hollandse wokgroenten met gebakken aardappeltjes. Aan de tafel zitten blanke Nederlanders en gekleurde Eritreeërs. Zo ziet het Dankjewel Diner van Robel en Selamawit eruit.

 

Vele handen maken licht werk

Het jonge stel is naar Nederland gevlucht vanuit Eritrea. Robel werkt in Italië en komt af en toe naar Nijkerk om bij z’n vrouw te zijn. Hij is op zoek naar een baan dichter bij huis. Meerdere vrijwilligers van HipHelpt hebben de handen uit de mouwen gestoken bij het Eritrese echtpaar. Er is geholpen bij de verhuizing vanuit de vluchtelingenopvang en er is een schutting geplaatst. Helpdeskmedewerker Annita: “Het is fijn om met meerdere hulpbieders Robel en Selamawit te kunnen helpen.” 

 

Dankbaar

Dat de hulp gewaardeerd wordt, blijkt wel als Selamawit met een idee komt. Zij en haar man zijn zó dankbaar, dat ze graag iets voor de hulpbieders willen doen. En dus wordt iedereen uitgenodigd voor een maaltijd, een typisch Eritrese manier om iemand te bedanken. Samen met Robel bereidt Selamawit een interculturele maaltijd voor. Die valt goed in de smaak. “Het was heerlijk, echt een genot”, zegt Annita. “Mooi dat hulpvragers en hulpbieders elkaar blij maken.” En of je de injera (een pannenkoek-achtig brood) nu op z’n Nederlands eet met mes en vork of op z’n Eritrees met je handen, aan het Dankjewel Diner mag het allemaal. 

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.