Help ons mee!

Altijd maar dat boodschappen doen, wie heeft daar nou plezier in?

Altijd maar dat boodschappen doen, wie heeft daar nou plezier in? Zeker in coronatijd, met een mondkapje op, niks aan. Sinds ik met een oudere dame regelmatig op stap ga om de dagelijkse boodschapjes te doen, ben ik daar toch wel anders naar gaan kijken.
Inmiddels loop ik al een paar jaar met mevrouw naar de winkels en begrijp ik een beetje waarom het belangrijk is. Want binnen lijk je wel opgesloten in je eigen huis, maar als je naar de groenteman gaat, maak je weer deel uit van de wereld. Onderweg zeggen mensen je gedag, word je herkend, luisteren mensen naar je. In je huis is je wereld beperkt, maar buiten zie je wat er in je omgeving gebeurd. Dan kun je weer meepraten. Als je naar buiten gaat, is het belangrijk hoe je eruit ziet en heb je een reden om je zelf goed te verzorgen. Dat geeft een goed gevoel.
Ondanks dat het moeilijk is om elke keer moed te verzamelen, ook als je na een half uur eigenlijk al weer uitgeput bent, wil je die boodschappen doen. Want ja, wat moet je anders? Zitten en wachten? Het is bijzonder om met mevrouw op stap te gaan. Ik vind het fijn, dat ik iets voor haar kan betekenen. Zoals bij al het vrijwilligerswerk zit de waardering in een glimlach en het blijde gezicht als er weer verse bloemen op tafel staan. In het haastige leven van alledag is een ochtend met mevrouw voor mij vooral ontspannend, gewoon bezig zijn met het moment. Hoe waardevol is dat!
Dus ja, een echte win-win situatie.

Download de HipHelpt app!

  • Blijf op de hoogte van hulpvragen uit jouw buurt;
  • Reageer direct op openstaande hulpvragen;
  • Pas je profiel en beschikbaarheid eenvoudig aan.

Download  Android

Download iOS

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.