Help ons mee!

Informatieavond met en voor kerken in uw plaats

Nodig ons uit voor een informatiebijeenkomst in uw kerk of plaats. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden. Mail voor een bijeenkomst of meer informatie naar info@hiphelpt.nl of vul het formulier onderaan deze pagina in.

Verschilmakers:


Voor mensen die in hun dorp of stad een beweging van hoop en perspectief op gang willen brengen. In samenwerking met anderen, met een brede blik voor problemen in de lokale samenleving en voor oplossingen. Gedragen door plaatselijke kerken, christenen en organisaties. De Verschilmakers-bijeenkomst maakt concreet hoe u dit doet in uw plaats.

Maak kennis met HipHelpt:


Bijeenkomst over eenzaamheid en armoede in uw plaats en de mogelijkheden van HipHelpt. HipHelpt staat voor samenwerken. Een lokale start is mogelijk zodra er minimaal drie kerken meedoen. Dit kan een nieuw samenwerking zijn of een al bestaan diaconaal overleg of platform. In deze bijeenkomst staan we erbij stil hoe u uw geloof handen en voeten kan geven, samen met HipHelpt, in uw buurt.

Red je het wel?


Ingrijpende gebeurtenissen in ons leven kunnen ook financiële en sociale gevolgen hebben en tot problemen leiden. Wanneer je bijvoorbeeld ziek wordt, uit elkaar gaat of je inkomen verliest. Dan is het nodig dat iemand de vraag durft te stellen: ‘Red je het wel?’. In deze bijeenkomst helpen we kerkelijke
gemeenten om met elkaar als gemeenteleden hiermee aan de slag te gaan, binnen buiten de kerk. Redjehetwel.nl is een initiatief van SchuldHulpMaatje samen met HipHelpt en de landelijke kerken. Kijk voor meer informatie op redjehetwel.nl.

Samen met HipHelpt een informatieavond organiseren?

Zo helpt HipHelpt helpen

  • Helpen wanneer het (bij) jou past
  • Je maakt kennis met mensen uit je buurt die je anders niet snel zou ontmoeten
  • Laagdrempelige hulpvragen in de buurt
  • Via de HipHelpt app op de hoogte bij actuele vragen bij jou in de buurt

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.