Help ons mee!

Hulp zoeken of aanbieden in de buurt

Je kunt alleen hulpbieder worden in plaatsen waar HipHelpt op dit moment actief is

Soort hulp
Zodat niemand alleen hoeft te staan

HipHelpt Ikazia

In het Ikazia Ziekenhuis komt het regelmatig voor: een patiënt mag naar huis, is “te goed” voor thuiszorg, maar heeft thuis toch een handje hulp nodig. Zo’n patiënt heeft eigenlijk een mantelzorger nodig. Een familielid of buurman/vrouw die even een boodschap doet, het hondje uitlaat of een praatje komt maken. Lang niet iedereen hééft een mantelzorger. Wat kunnen we doen voor zo’n patiënt?

HipHelpt brengt mensen met een hulpvraag in contact met hulpbieders uit de buurt, die met alle plezier een handje helpen.

Help mee met vervoer uit het ziekenhuis, doe een boodschap of help op andere wijze bij mensen die net het ziekenhuis hebben verlaten.

Aanmelden als HipHelpt Ikazia vrijwilliger

Zo werkt het

Wil jij beschikbaar zijn voor je medemens, door buurtgenoten te helpen wanneer zij niet op anderen kunnen terugvallen?

Meld je dan aan als hulpbieder bij HipHelpt.

Hoe werkt het?
Wij brengen jou als vrijwilliger in contact met mensen die hulp nodig hebben.

Denk aan:
• Vervoer uit het ziekenhuis;
• Samen een kopje koffie drinken;
• Boodschapje doen;
• Klusjes in en om het huis;
• Ondersteuning van mantelzorgers.

Als hulpbieder kun je zelf bepalen welke hulp je aanbiedt, wat past bij jouw talenten. Ook kun je elke keer bepalen of je een klus aanneemt. Net wanneer het jou schikt. Voordat hulpvragen jou bereiken, worden ze eerst door een HipHelpt-medewerker in behandeling genomen en afgebakend tot een geschikte HipHelpt-hulpvraag. Zo brengen we vraag en aanbod bij elkaar.

Vervoer uit het ziekenhuis
Niet iedereen die het ziekenhuis verlaat kan een beroep doen op familie, vrienden, buren of kennissen. Daarom heeft het Ikazia ziekenhuis hulp gevraagd van HipHelpt. We zijn op zoek naar mensen die patiënten willen helpen met vervoer naar huis. Hiervoor maken we een pool van vrijwilligers voor maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
 
Wilt u zich voor deze patiënten uit het Ikazia ziekenhuis inzetten en meedraaien in een pool? U kunt zelf aangeven binnen welke straal en op welke dag u vervoer wilt bieden. Mocht het een keer niet uitkomen, dan kunt u eenvoudig nee zeggen.
U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Daarna wordt er contact met u opgenomen en zal de helpdeskmedewerker de details met u doornemen.

Ja, ik wil hulpbieder worden

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.