Help ons mee!

  • Home
  • Hulp bij eenzaamheid

Hulp bij eenzaamheid

Voelt u zich weleens eenzaam? In het algemeen geldt dat het percentage mensen dat zich eenzaam voelt door de jaren heen steeds verder toeneemt. Eenzaamheid kent verschillende oorzaken. Contacten kunnen veranderen of verloren gaan, vaak door omstandigheden waar u zelf niet eens invloed op uit kunt oefenen. Aanleiding hiervoor kan zijn ziekte, echtscheiding, werkloosheid of tal van andere redenen. Meestal is het een opeenstapeling van verschillende oorzaken waardoor u in een neerwaartse spiraal terechtkomt waar u niet zelfstandig uit kunt komen. Herkent u zichzelf in deze omschrijving? Voelt u zich weleens eenzaam en zou u het fijn vinden als u hierbij geholpen wordt? Hip Helpt biedt hulp bij eenzaamheid.

Hoe wij u kunnen helpen


Hulp bij eenzaamheid komt in vele vormen. De meeste mensen zijn vaak al geholpen bij een terugkerend bezoekje. Natuurlijk is iedere hulp welkom, maar wanneer de hulpvrager iedere week, of twee keer per maand kan rekenen op een bezoek biedt dat een bepaalde zekerheid. Een lichtpuntje waar deze mensen zo naar toe kunnen leven. Hetgeen hoop biedt en een waardevol moment wanneer ze hun verhaal kwijt kunnen. Een luisterend oor bieden is vaak al voldoende om eenzaamheid tegen te gaan.  

Onze vrijwilligers staan graag voor u klaar. Het enige dat u hoeft te doen is een hulpaanvraag in te dienen en wij zorgen ervoor dat we een hulpbieder aan u koppelen. Onze plaatselijke helpdesk brengt vraag en aanbod bij elkaar, zodat u geholpen wordt door een vrijwilliger bij u in de buurt.

Hulp bij eenzaamheid vragen


Soms heerst er een taboe op eenzaamheid. Zeker wanneer dit een relatief jong persoon betreft. Echter kan eenzaamheid iedereen overkomen. Wees daarom vooral niet bang om hulp te vragen. Bij Hip Helpt helpen we graag kwetsbare mensen in nood, ongeacht leeftijd, geslacht en achtergrond. Onze vrijwilligers doen dit vanuit een samenwerkend netwerk van christenen.

Schroom daarom vooral niet om aan te geven op welke manier u precies hulp nodig heeft. Is dit een keer per week een klein wandelingetje? Of vindt u het prettig wanneer iemand om de veertien dagen een kopje koffie met u komt drinken? Probeer zo duidelijk mogelijk uw hulpvraag te omschrijven in het hulpvraagformulier. Zo kunnen wij makkelijker een vrijwilliger vinden die voldoet aan uw wensen.

Direct hulp vragen

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
: