Help ons mee!

Huiswerkhulp nodig? HipHelpt biedt huiswerkbegeleiding

Middelbare scholieren volgen veel verschillende (verplichte) vakken. Van vreemde talen tot economie en van wiskunde A, B, C tot geschiedenis. Logischerwijs komt het voor dat er een vak tussen zit waar de leerling iets minder goed in is, en soms  onvoldoende voor staat. Want wat is nu de beste manier om die Franse woordjes te leren? Hoe maak je een overzichtelijke samenvatting voor geschiedenis? Door huiswerkhulp te vragen, wordt uw zoon of dochter geholpen bij het maken, leren en begrijpen van hun schoolvakken. Onze vrijwilligers zijn er voor kinderen uit gezinnen waar geen financiĆ«le mogelijkheid is om huiswerkbegeleiding te betalen en er ook geen netwerk is om de leerling te helpen.

Huiswerkbegeleiding voor ieder niveau


Huiswerkbegeleiding kan net dat extra duwtje zijn die uw zoon of dochter nodig heeft om serieus aan de slag te gaan met het huiswerk. De individuele begeleiding helpt en motiveert de leerling om hun huiswerk te maken en betere cijfers te halen. Een andere kijk op de leerstof of een andere methode kan soms heel verhelderend werken waardoor de leerstof beter beheerst en begrepen wordt.

Plannen en structuur


Toetsweken vragen soms veel van middelbare scholieren. Doordat er iedere dag een of meerdere toetsen gepland staan, vraagt dit om een strakke planning. Door op tijd te beginnen met het indelen en structureren van de leerstof voorkomt het stress en late studie-uurtjes. Onze huiswerkhulp helpt uw zoon of dochter met het maken van een planning en geven handvatten hoe ze zich aan deze planning kunnen houden. Onze vrijwilligers zijn geen professionele huiswerkbegeleiders, maar helpen uw zoon of dochter zoals u of een bekende dat zou kunnen doen.

Huiswerkhulp vragen


Wilt u huiswerkhulp vragen voor uw zoon of dochter? Gebruik dan ons hulpvraagformulier. Probeer zo duidelijk mogelijk te specificeren waar uw zoon of dochter moeite mee heeft. Bijvoorbeeld bij welk schoolvak hij of zij hulp kan gebruiken. Vergeet daarbij niet het leerjaar en niveau te melden, op die manier kunnen wij een vrijwilliger met de juiste kennis aan uw hulpvraag matchen zodat uw zoon of dochter de juiste begeleiding krijgt.

Huiswerkhulp vragen

Over HipHelpt


HipHelpt is een landelijke organisatie die samenwerkt met diverse kerken, studenten en verenigingen. Door een groot landelijk netwerk zijn we actief in diverse plaatsen door heel Nederland waardoor we ons steentje bij kunnen dragen aan de groeiende behoefte aan hulp. HipHelpt is er voor iedereen de hulp nodig heeft, ongeacht de achtergrond. Heeft u hulp nodig en vindt u een persoonlijke band belangrijk? Bij HipHelpt wordt u altijd geholpen door iemand bij u uit de buurt.

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
: