Help ons mee!

HipHelpt en ANDERS zoeken jou voor sociale impact in Breda!

HipHelpt en ANDERS zijn als organisaties allebei actief om kwetsbare mensen te ondersteunen met hun hulpvraag. Nu bundelen we de krachten samen om nog meer armoede en eenzaamheid te bestrijden. Daarvoor zijn we op zoek naar een pionier die samen met ons het verschil wil maken voor Breda. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder.
 
Nederland is een prachtig land. Tegelijkertijd leven er zeker 800.000 mensen in ons land in armoede. 800.000 mensen die dagelijks gebukt gaan onder geldzorgen, stress en eenzaamheid.  
 
Het goede nieuws is dat er te midden van die schaarste ook ongelofelijk veel mensen zijn die hiervoor in actie willen komen. Zo willen ook HipHelpt en stichting ANDERS samen de mouwen opstropen om armoede terug te dringen en heel concreet onze naaste lief te hebben als onszelf. Met een gezamenlijk team en bestuur gaan we vol daadkracht aan de slag.

HipHelpt & Anders


 
HipHelpt koppelt hulpbieders aan mensen die hulp kunnen gebruiken. Op vele plekken in Nederland zetten vrijwilligers zich, in samenwerking met kerken, in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. Van praktische hulp als boodschappen halen tot sociale hulp zoals een praatje. Want niemand hoeft alleen te staan.
 
Stichting ANDERS komt samen met ondernemers in actie voor hulpvragen van mensen in armoede. In steeds meer regio’s in Nederland komen ondernemers met hun eigen product, dienst of talent in beweging en lossen ze noden op. Vervolgens geeft ook de hulpvrager zelf een goede daad door.
 
HipHelpt en ANDERS werken al jaren samen in regio’s waar we elkaar tegenkomen en waar we allebei actief zijn. We versterken elkaar om mensen in nood nog beter te helpen. We zijn namelijk een geweldige aanvulling op elkaars werk. Soms is er een praktische hulpvraag via HipHelpt waar specialistische ondersteuning van een ondernemer bij nodig is. Denk aan een loodgieter, een advocaat, een slotenmaker, etc. Maar net zo goed zijn er extra handen nodig bij een hulpvraag die ANDERS binnenkrijgt. Denk aan een maatje voor iemand die eenzaam is, of extra vrijwilligers die samen met de hovenier de tuin van een oudere en kwetsbare inwoner weer begaanbaar maken.
 
Zowel ANDERS als HipHelpt hebben een christelijke geloofsidentiteit. We geloven dat we de opdracht hebben om God lief te hebben boven alles, en onze naaste als onszelf. Vol geloof, hoop, liefde én praktische inzet gaan we te werk en willen we de samenleving dienen.
 
HipHelpt en ANDERS zien de kans om samen sterker te staan en samen op te starten in regio’s waar we tot nu toe nog niet actief zijn. Zo geloven we in elkaars talenten, elkaars netwerk, én dat de optelsom van ons als organisaties groter is dan de som der delen.
 
Voor deze nieuwe regio Breda bundelen we onze krachten en gaan we samen op zoek naar een gezamenlijk bestuur én een pionier die na de oprichting zowel de praktische en sociale hulp van HipHelpt als de ondernemende daadkracht van ANDERS wil vormgeven en invulling wil geven. Een prachtige kans om veel impact te maken.   


Stel je voor:Een kwetsbare inwoner van Breda staat er na een scheiding alleen voor. Ze komt na een lange zoektocht in een lege woning terecht. De hulpvraag? Een nieuwe vloer voor de slaapkamers en een bureau voor de dochter zodat ze goed kan studeren.Via ANDERS wordt er een vloerenbedrijf gevonden die met liefde het benodigde materiaal levert én er wordt een bureau gesponsord via een lokale woonwinkel. Via HipHelpt worden er vrijwilligers geworven die de vloer helpen leggen en het nieuwe bureau zorgvuldig in elkaar zetten voor de jonge studente. Aansluitend wordt ook het gezin uitgedaagd om een goede daad door te geven aan iemand anders. Ze besluiten oud speelgoed uit te zoeken en te doneren aan de speelgoedbank. Een prachtige samenwerking met kostbaar resultaat.Wat verwachten we van jou?  • Lef
  • Hart voor Breda
  • Ondernemend van aard
  • Oog voor je naaste
  • Christelijke geloofsovertuiging

Wat kun je van ons verwachten?  • Support en begeleiding in het proces
  • Een netwerk van collega’s op vele plekken in het land
  • Een kans om op een nieuwe en unieke manier armoede terug te dringen in Breda en omstreken.

ReagerenBen je geïnteresseerd We horen graag van je. Stuur ons een mailtje zodat we in contact kunnen komen: info@hiphelpt.nl

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
: