Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 42 items in de Openstaande hulpvragen

 • Westelijke Mijnstreek

  Wie helpt alleenstaande mevrouw met dingen ophangen?

  Westelijke Mijnstreek

  Mevrouw is alleenstaand na een scheiding en heeft het financieel erg moeilijk. Zij vraagt om hulp bij het ophangen van een badkamerkastje, 2 spiegels en 2 lampen. Als dit in totaal te veel werk is, is zij ook erg blij met een deel van het werk. Materiaal heeft zij niet, alleen schroevendraaiers.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Nijkerk | Hoevelaken | Nijkerkerveen

  Vervoer naar verpleeghuis in Nijkerk

  Nijkerk | Hoevelaken | Nijkerkerveen

  Mevrouw van in de 80 jaar is voor revalidatie opgenomen in een verpleeghuis in Nijkerk. Haar man woont thuis, wil zijn vrouw ontzettend graag bezoeken, maar kan door zijn moeilijke mobiliteit niet zelf naar haar toe. Met de verzorging van het verpleeghuis is overlegd dat meneer dagelijks van 15.30 uur tot 18.30 uur bij zijn vrouw op bezoek kan komen en daar mee mag eten. Het echtpaar heeft een klein sociaal netwerk, ook op leeftijd. Zij ondersteunen bij de overige zorg voor dit echtpaar en zorgen dat meneer in het weekend op bezoek kan bij zijn vrouw. Om overbelasting voor dit kleine netwerk te voorkomen, hebben zij via hun contactpersoon, een hulpvraag ingediend bij HipHelpt. Voor deze hulpvraag zijn wij op zoek naar een groepje hulpbieders die, bij toerbeurt, meneer naar zijn vrouw toe willen brengen en op willen halen. Meneer kan niet zelfstandig lopen, maar heeft een rolstoel. Deze kan opgeklapt worden om in de auto mee te nemen. Ook kunt u ervoor kiezen meneer wandelend met de rolstoel te brengen. De afstand naar het verpleeghuis is een kleine kilometer. Het gaat om een periode van 5 weken. Daarna is de verwachting dat mevrouw weer naar huis kan. Meneer is op de hoogte van de km-vergoeding van 19 cent per km en betaalt deze contant aan de hulpbieder. Wie wil dit echtpaar blij maken en een aantal keren voor vervoer zorgen?
  8 Vrijwilligers nodig
  Lees meer
 • Maastricht

  Kopje koffie drinken en stukje wandelen

  Maastricht

  Een mevrouw die pas verhuisd is en nog niemand kent in de buurt, ze is bang om alleen een blokje om te gaan. Ze is eenzaam en maakt graag een praatje, verteld over vroeger en oud Maastricht.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Zwijndrecht

  Vervoer naar ziekenhuis dinsdag 14 juli

  Zwijndrecht

  Een licht dementerende vrouw zoekt iemand die met haar mee kan naar de botspecialist. Mevrouw is niet in staat om zelfstandig te reizen en zoekt daarom iemand die met haar naar de specialist kan.  De afspraak is op dinsdag 14 juli a.s. om 13.40 uur in Dordtwijk.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Hendrik-Ido-Ambacht

  Bezoeken

  Hendrik-Ido-Ambacht

  Een 62 jarige man die onlangs vanuit een verpleegtehuis waar hij 3 jaar gewoond heeft vanwege een hersenbloeding weer thuis is komen wonen in HIA zoeken we een aardige en rustige HIPper die hem 1 x per twee weken wil komen bezoeken. Deze man is gescheiden en ziet zijn kinderen niet regelmatig wat hem veel verdriet doet. Hij voelt zich enorm eenzaam en snakt naar wat aanspraak. Hij loopt erg moeilijk en kan er alleen op uit met de Drechthopper. Hij houdt van een spelletje op zijn tijd. Is geïnteresseerd in alles wat met luchtvaart te maken heeft. Hij heeft nog veel modelvliegtuigjes die in elkaar gezet kunnen worden maar om dit alleen op te pakken daartoe ontbreekt hem de lust momenteel. Verder is deze man geintresseerd in de lokale Ambachtse politiek en de 2e wereldoorlog en de lokale 4,5 mei vieringen. Verder vindt hij het leuk om ergens te gaan lunchen of een kopje koffie te gaan drinken. Welke HIP hulpbieder wil hem helpen om weer wat op te gaan pakken.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Maastricht

  Hulp bij vloer leggen

  Maastricht

  Mevrouw zou graag hulp hebben bij het leggen van een vynil vloer in de keuken en de woonkamer. Vanwege een rattenplaag is de woningvereniging haar huis nu aan het opknappen. Door deze situatie is mevrouw erg van streek, mede ook omdat zij niet de mogelijkheid heeft om dit te financieren.
  2 Vrijwilligers nodig
  Lees meer
 • Zwijndrecht

  Voedselpakket ophalen

  Zwijndrecht

  Een alleenstaande man is langdurig ziek geworden en kan daarom zelf niet zijn voedselpakket ophalen bij de voedselbank. Een HIP hulpbieder deed dit al geruime tijd voor hem maar heeft helaas moeten afhaken. Daarom zoeken we nu een nieuwew HIPPer die dit vanaf deze week op vrijdagen zolang het nodig is, het voedselpakket voor hem ophalen bij de voedselbank en het bij hem bezorgen? Het pakket kan worden opgehaald op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aan de Sumatralaan 60 in Zwijndrecht. Je meldt dan voor wie je het pakket komt ophalen en dat je dat namens HIP doet. De producten zitten al in drie plastic zakken, deze krijg je gelijk mee. De tassen zet je bij de hulpvrager voor de deur, daarna bel je aan, houd afstand en maak het contactmoment zo kort mogelijk. Volg ook bij de Voedselbank de richtlijnen op die daar van kracht zijn. Als je de hulpvraag hebt aangenomen, graag even telefonisch contact opnemen met de hulpvrager en afspreken hoe laat je het pakket komt brengen, dan weet hij dat het geregeld is. De hulpvraag is voor meerdere weken, zolang als nodig is.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Soest

  hulp bij diverse kleine klusjes

  Soest

  Voor een 71-jarige mevrouw, woonachtig in Soesterberg, zijn wij op zoek naar iemand die diverse kleine klusjes voor haar wil doen.Mevrouw heeft een televisie gekregen maar het instellen ervan lukt haar niet. Ze kan alleen maar NPO 1,2 en 3 kijken. Ook heeft mevrouw hulp nodig met het plaatsen van een SD-kaart (geheugenkaart) in haar tablet. Tevens blijft de knop van haar wasmachine "hangen" tijdens het draaien van een wasprogramma waardoor niet het volledige wasprogramma wordt gedraaid. Mevrouw heeft geen sociaal netwerk waarop ze kan terugvallen en heeft geen financiële middelen. Wie kan mevrouw met 1 van deze klusjes helpen?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Nieuwegein

  Hulp in de tuin

  Nieuwegein

  Voor een alleenstaande man zoeken we iemand die 1 dagdeel kan komen helpen met het omzagen en in stukken zagen van twee bomen van ongeveer 2.5 meter hoog. De begeleider van meneer helpt mee. Er kan een electrische- of kettingzaag gehuurd worden. De gezondheid van meneer wordt slechter en hij kan de bomen niet meer bijhouden met snoeien. Daardoor worden ze groter en drukken ze tegen de schutting aan. Als hij die moet vervangen lopen de kosten te hoog op.Er is geen ondersteunend netwerk en er zijn geen financiën om hulp in te kopen. Voor afvoer van het hout wordt gezorgd, het gaat alleen om het zagen.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Breda

  Hulp bij dingen ophangen

  Breda

  Voor een man met autisme die pas is verhuisd zoeken we iemand die voor hem twee rolgordijnen op kan hangen. Het gaat om een rolgordijn op een deur en voor een raam. De gordijnen en het gereedschap zijn in huis. Meneer heeft een beperkt netwerk dat al veel heeft gedaan en er zijn geen financiële middelen om hulp in te kopen. Hij heeft een dochter die af en toe bij hem is, voor haar is het ook belangrijk dat het huis zoveel als mogelijk op orde is. Daarnaast is de vraag of de vrijwilliger even mee kan kijken en adviseren wat meneer het beste kan doen om de kookplaat te bevestigen, het gaat alleen om het geven van advies.E is meer nodig maar we beperken ons tot deze hulpvraag.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Nieuwegein

  Hulp bij gebruik laptop

  Nieuwegein

  Voor een alleenstaande vrouw zoeken we iemand die haar kan helpen met haar laptop. Ze kan deze nu niet gebruiken omdat ze er niet mee overweg kan. We zoeken iemand die eenmalig kan komen kijken en haar op weg wil helpen met aanbrengen van structuur op haar laptop. Er is geen ondersteunend netwerk en er zijn geen financiën om hulp in te kopen. 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Veenendaal

  Hulp bij verven

  Veenendaal

  Alleenstaande moeder met 2 kinderen, waarvan een autistisch, zoekt hulp bij het verven van 5 deuren (woonkamer en slaapkamers). Zij heeft al veel hulp gehad van kennissen bij het behangen van haar woning, maar deze hebben nu verder geen tijd meer. Zij leeft van een minimuminkomen. Het betreft 5 deuren die op dit moment een lichtbruine kleur hebben. Ze wil ze opnieuw lichtbruin of grijs geschilderd hebben. Verf en benodigde materialen schaft ze pas aan in overleg met de hulpbieder.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer