Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 36 items in de Openstaande hulpvragen

 • Dordrecht

  Boodschappen

  Dordrecht

  Mevrouw (84) krijgt steeds meer moeite om zelf haar boodschappen te doen. Ze deed dat elke vrijdagmorgen en zou dat het liefst op vrijdagmorgen door laten zetten door een vrijwilliger. Gaat om dagelijkse dingen, versproducten en dergelijke. Haar zoon zorgt eens in de paar weken voor de 'grote boodschappen'. 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Nieuwegein

  Voedselpakket ophalen

  Nieuwegein

  Hulp gevraagd voor het ophalen van een voedselpakket bij de voedselbank voor een mijnheer die in een psychose zit. Mijnheer heeft geen netwerk.  Gezocht wordt daarom naar 3 hulpbieders voor deze hulpvraag; dat betekent 1 x per 3 weken (volgens rooster) een rit naar de voedselbank op vrijdagmorgen (half elf). Deze hulpvraag is in principe voor 3 maanden. Momenteel wordt alsvolgt gewerkt: Mijnheer zet de tassen buiten de deur met de kaart die getoond moet worden bij de voedselbank. Bij de voedselbank staat buiten een tafel waarop het voedselpakket wordt gezet. De tafel wordt na iedere client door iemand van het Rode Kruis gereinigd. De tassen worden afgeleverd bij mijnheer voor de deur. Er is dus met niemand een contactmoment.             
  3 Vrijwilligers nodig
  Lees meer
 • Waddinxveen

  Hulp bij (belasting)formulieren invullen

  Waddinxveen

  Alleenstaande 49 jarige man met een chronische longaandoening zoekt hulp bij het invullen van de belasting aangifte . Hij werkt bij promen en heeft een klein netwerk.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Dordrecht

  Tolk Pools-Nederlands

  Dordrecht

  Een Pools echtpaar heeft schulden, maar spreekt niet of nauwelijks Nederlands. We zoeken iemand die goed Pools én goed Nederlands spreekt en voldoende ingeburgerd is in Nederland om als tolk te kunnen fungeren. Het is nog lastig te zeggen hoe lang de hulp nodig zal zijn, omdat nu niet goed met het echtpaar gecommuniceerd kan worden. Stichting SchuldHulpMaatje is bij het contact met het echtpaar betrokken. Ben of ken jij iemand die deze rol als tolk kan vervullen?
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Telefonisch contact

  Rotterdam

  Een meneer van 59 jaar oud, woonachtig in een verzorgingshuis zoekt telefonisch contact. Meneer mag momenteel geen bezoek ontvangen en komt zelf ook niet buiten. Meneer schildert, hij noemt zichzelf de Picasso van de Provenierswijk. Andere interesses zijn, muziek luisteren en films kijken.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Hulp bij boodschappen

  Rotterdam

  Een echtpaar in IJsselmonde kan momenteel zelf niet de deur uit omdat ze in de risicogroep voor Corona vallen. Ze zoeken hulp bij het doen van de boodschappen. Ze zoeken iemand die voorlopig 2 keer per week boodschappen voor hen wil doen. 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Utrecht

  Telefonisch contact

  Utrecht

  Een alleenstaande vrouw zoekt iemand die haar kan bellen voor een praatje. Mevrouw is alleen en zit nu, door de coronacrisis, nog meer binnen dan eerst en heeft geen netwerk waar ze op kan terugvallen. Zij heeft Parkinsonisme. Dat betekent dat ze 1 ding tegelijk kan doen en niet snel kan schakelen. Mevrouw kan het beste in de middag gebeld worden. Als ze de telefoon niet opneemt kun je het een dag later nog eens proberen. Frequentie in overleg, eerste contact loopt via de contactpersoon.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Veenendaal

  Belmaatje gezocht!

  Veenendaal

  Een alleenwonende mevrouw van middelbare leeftijd, met kinderen en kleinkinderen 'op afstand' nu, zou graag een belmaatje in deze coronatijd willen. Mevrouw maakt zich zorgen en ervaart spanningen en vindt het fijn om onder andere hierover, met iemand te kunnen praten.  Mevrouw is een pittig, zelfstandig type en zoekt een soortgelijke vrijwilligster. Het liefst zou ze, bij een klik, met deze vrijwilligster, af en toe een wandeling, met 1,5 meter afstand, maken.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Zeist

  Adviseren/Helpen bij opzetten van schutting in de tuin

  Zeist

  Een alleenstaande moeder met twee kleine kinderen wil graag een nieuwe schutting in de tuin opzetten/haar huidige oude schutting grotendeels vervangen: om te voorkomen dat haar kleine kinderen weg kunnen lopen. Mevrouw zoekt een vrijwilliger die - met haar mee wil denken over hoe deze klus aan te pakken -haar kan adviseren bij de aankoop van de benodigde nieuwe schutting onderdelen en  -haar wil helpen bij het opzetten van de schutting. Mevrouw woont sinds kort in Zeist en heeft nog geen netwerk of familie die kan bijspringen. Haar middelen zijn beperkt, maar zij zet zich volledig in om de klus geklaard te krijgen door de nodige onderdelen aan te schaffen, thuis te laten bezorgen, en zelf mee te helpen met de klus! Alle ideeën van de vrijwilliger zijn van harte welkom!   De oude schutting is 5.40 m lang bij 2 m hoog, en heeft reeds 5 palen die vastzitten in cementankers. Mevrouw denkt deze te laten staan om er enkele nieuwe palen bij te zetten, zodat de oude cementankers in de grond kunnen blijven zitten. Mevrouw wil in overleg met de vrijwilliger: -  grondankers van zink aanschaffen en die in de grond zetten -  één oude paal eruit halen die vastzit aan de poortdeur - de poortdeur is ook 2 meter hoog net als de rest van de schutting -  nieuwe palen plaatsen waar nodig -  kant en klare schuttingdelen aanschaffen -  eventueel boven of onder de tuinschermdelen een extra plank/en bevestigen om zo de 2 meter te halen en de schutting gelijk wordt aan de poortdeur Als dit niet kan is dat geen probleem, zolang de poortdeur maar goed blijft functioneren De schutting komt tussen de schuur en de poortdeur in te zitten    Aanwezig gereedschap: accuboor, boormachine, schroevendraaiers, zaag, schop, spade, standaard setje boortjes. NIET aanwezig: betonboortjes, grondboor-paal die je kan draaien en waarmee je gaten maakt voor de palen Het is fijn als een vrijwilliger gereedschap mee wil nemen dat Mevrouw niet heeft of haar kan helpen om dit ontbrekende gereedschap, gedurende de tijdsduur van deze klus, ergens te helpen huren Wie wil met Mevrouw meekijken, haar adviseren bij de aanschaf van de benodigde onderdelen en helpen bij het opzetten van deze schutting? 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Hulp bij vloer leggen

  Rotterdam

  Een Ghanese mevrouw is aan het verhuizen. Door het niet hebben van een sociaal netwerk die haar hier praktisch in kan ondersteunen overziet ze de verhuizing niet. Dit wordt momenteel versterkt door het corona virus. In de nieuwe woning moet er nog een vloer worden gelegd (vinyl vloer).
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Gordijnen en lichten ophangen

  Rotterdam

  Een Ghanese mevrouw heeft een woning toegewezen gekregen en is aan het verhuizen. Door het niet hebben van een sociaal netwerk die haar (hier) praktisch in kan ondersteunen overziet ze de verhuizing niet. Dit wordt momenteel versterkt door het corona virus. Wat moet er gebeuren: - In de nieuwe woning moeten nog gordijnen worden ingemeten - verlichting ophangen
  2 Vrijwilligers nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Huiswerkbegeleiding voor kwetsbare kinderen!

  Rotterdam

  Voor verschillende kwetsbare Rotterdamse gezinnen is het moeilijk om hun kinderen goede begeleiding te geven met huiswerk. Daarom zijn we op zoek naar een toppers die dit willen gaan oppakken via Facetime.
  4 Vrijwilligers nodig
  Lees meer