Openstaande hulpvragen

Werkzaamheden

Afstand

Totaal 35 items in de Openstaande hulpvragen

 • Ede

  Hulp bij boodschappen

  Ede

  Mevrouw (80) van Indonesische afkomst zoekt iemand die met haar de boodschappen wil doen. Mevrouw loopt moeizaam met een stok en kan daarom niet meer zelfstandig naar een winkel. Mevrouw heeft zeer weinig netwerk en geen familie in de buurt. Mevrouw vindt het ook erg moeilijk om hulp te vragen. Voor haar boodschappen is ze afhankelijk van de huishoudelijke hulp en als die vakantie heeft, houdt het op. Mevrouw wil heel graag op zaterdagochtend naar de markt om verse groente en fruit te halen en ook nog naar de landwinkel om eieren. Dat is ongeveer van 10.30 -12.00 uur. Ook kan het gebeuren dat ze hulp nodig heeft voor andere boodschappen. Mevrouw kan rechts achterin de auto zitten en neemt zelf het corona risico. Het zou heel fijn zijn als er meerdere hulpbieders willen helpen zodat je niet vaak aan de beurt bent. Wie zou voor het komende halfjaar eens per twee weken of eens per maand deze mevrouw hierbij willen helpen? Dat zou geweldig fijn zijn!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Begeleiding (te voet) naar ziekenhuis

  Rotterdam

  Een 80-jarige man moet komende dinsdag 2 juni om half 2 bij het Erasmus MC zijn. Meneer verblijft momenteel in Laurens Antonius Binnenweg en gaat met zijn scootmobiel zelf naar het Erasmus toe. Omdat meneer momenteel last heeft van bloedarmoede, wordt er begeleiding gezocht die met hem mee kan lopen naar het ziekenhuis. Meneer is Franstalig. Een Franssprekende vrijwilliger is geen must. 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Ede

  Mankracht

  Ede

  Jonge vrouw (18) heeft hulp nodig bij verhuizen. Zij gaat een traject in van thuiswonen naar begeleid wonen. Zij verhuist van Ede-zuid naar Arkel. De vader van mevrouw kan helpen bij het sjouwen maar verder is er geen familie of netwerk. Een tweede man om te helpen zou heel erg wenselijk zijn. Een boedelbak is genoeg voor al haar spullen.Waarschijnlijk kan de klus op 1 avond gedaan worden.  Wie heeft een auto met trekhaak en zou hen een avond willen helpen? Mevrouw heeft geen middelen om hulp in te kopen. Het zou fijn zijn als het binnen 2/3 weken gedaan kan zijn zodat mevrouw haar traject kan starten!
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Hulp bij verven

  Rotterdam

  Bij een oudere heer in Charlois moet nog een slaapkamer en de hal worden gesausd. Meneer heeft geen netwerk.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Rotterdam

  Hulp bij dingen ophangen

  Rotterdam

  Bij een oudere heer in Charlois (Zuidwijk) moeten er gordijnrails in de woonkamer en twee slaapkamers opgehangen worden. Nu er geen gordijnen hangen heeft meneer er last van dat het eerder licht is. Hij heeft zelf geen netwerk.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Hendrik-Ido-Ambacht

  Hulp in de tuin

  Hendrik-Ido-Ambacht

  Voor een mevrouw van 88 met een grote hoektuin zoeken we iemand die wat onkruid weg wil halen en af en toe de tegels schoon wil maken met hoge drukreiniger. De heg en snoeiwerk wordt door haar dochters gedaan. Het gaat om een grote hoektuin met veel tegels. 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Amersfoort

  Hulp bij opruimen/ordenen

  Amersfoort

  Een alleenstaande jonge vrouw zoekt een vrouwelijke vrijwilliger die haar kan helpen met het opruimen en ordenen van haar woonkamer. Het staat behoorlijk vol. Ze is erg gemotiveerd om het aan te pakken, maar het is eigenlijk te veel. Ze kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Mevrouw krijgt therapie. Er is weinig netwerk om op terug te vallen en er zijn geen financiƫle middelen. Het gaat om het ordenen van papieren en post in mappen. Verder staat er een kast in de woonkamer met boeken waarvan er veel weg kunnen. Het is de bedoeling dat die in dozen gaan, die dan in haar auto gezet en direct door haar weggebracht kunnen worden. We zoeken iemand die met rust en geduld mevrouw 2x een dagdeel op weg kan helpen, om meer rust en ruimte in haar huis te krijgen.Mevrouw valt niet in de risicogroep van het coronavirus. We hanteren de richtlijnen van het RIVM.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Nijkerk | Hoevelaken | Nijkerkerveen

  Hulp in de tuin

  Nijkerk | Hoevelaken | Nijkerkerveen

  Hulp gevraagd voor het zetten van een schutting  We zijn op zoek naar het liefst twee personen die een cliënt van Icare kunnen helpen met het neerzetten van een schutting. Het is in de wijk Corlaer.Deze man overziet het niet om het zelf te doen en heeft verder niemand die hem kan helpen graag eerst contact opnemen met de contactpersoon en niet gelijk met de hulpvrager.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Zeist

  Hulp bij dingen ophangen

  Zeist

  Mevrouw wil graag dat er een lamp boven de wastafel in de douche wordt opgehangen. Mevrouw heeft zelf geen gereeedschap, dus zij zal het zeer op prijs stellen als de vrijwlliger zélf zijn/haar eigen gereedschap mee wil nemen.  Mevrouw heeft geen netwerk en beschikt niet over de financiële middelen om deze klus tegen betaling voor haar te laten verrichten.  Wie wil voor Mevrouw een lamp ophangen? 
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Breda

  Hulp in de tuin

  Breda

  Voor een alleenstaande vrouw met een chronische aandoening zoeken we iemand die voor haar wat kan snoeien in de tuin. Het gaat om takken van een boom die overhangen in de brandgang en het snoeien van struiken die over het voetpad groeien. Er is weinig netwerk en geen contact met de buurt. Door haar ziekte is mevrouw haar baan kwijtgeraakt en heeft financieel moeten inleveren, waardoor ze geen tuinman kan inhuren. Mevrouw heeft geen tuingereedschap, maar kan het eventueel wel huren. Mochten er reiskosten gemaakt worden dan kan mevrouw die vergoeden.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Groningen

  Hulp bij laminaat leggen in woonkamer en halletje

  Groningen

  Mevrouw gaat verhuizen en vraagt hulp met het laminaat leggen in de woonkamer en in een klein halletje. Ze moet verhuizen naar een nieuwbouwwoning, noodgedwongen. Ze krijgt de sleutel rond 15 juni. De woonkamer is 22m2. Ze zorgt dat het laminaat, de ondervloer en de plinten aanwezig zijn. Door overlast bij haar oude woning is de woningbouwvereniging haar tegemoet gekomen. Mevrouw is lichamelijk niet sterk. Haar kinderen wonen ver weg en kunnen haar niet helpen. Ze heeft geen financiële middelen om iemand hiervoor in te huren. Heb met haar de RIVM richtlijnen doorgesproken. Mevrouw vindt het moeilijk om te verhuizen omdat ze haar oude buren zal moeten missen, maar is blij als ze straks weer rust heeft. Mevrouw heeft geen gereedschap.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer
 • Groningen

  Hulp bij behangen woonkamer en halletje

  Groningen

  Mevrouw gaat verhuizen en vraagt hulp met het behangen van een woonkamer en een klein halletje. Moet gaat naar een nieuwbouwwoning, noodgedwongen. Ze krijgt de sleutel rond 15 juni. De woonkamer is 22m2, gaat om 4 muren, er zitten 4 grote ramen in van boven tot beneden. De muren zijn kaal. Ze zorgt dat het behang etc. aanwezig is. Behangtafel is niet nodig, lijm kan direct op de muur. Door overlast bij haar oude woning is de woningbouwvereniging haar tegemoet gekomen. Mevrouw is lichamelijk niet sterk. Haar kinderen wonen ver weg en kunnen haar niet helpen. Ze heeft geen financiële middelen om iemand hiervoor in te huren. Heb met haar de RIVM richtlijnen doorgesproken. Mevrouw vindt het moeilijk om te verhuizen omdat ze haar oude buren zal moeten missen, maar is blij als ze straks weer rust heeft.
  1 Vrijwilliger nodig
  Lees meer