Help ons mee!

38144-Maatje gezocht om mee te tuinieren in twee volkstuintjes

Plaats:

Zeist

Wanneer geplaatst:

16 januari 2023

Aantal vrijwilligers nodig

1
Een alleenstaande Mijnheer (58) jaar op de Schermerslaan in Zeist zoekt een tuin-Maatje, die samen met hem wil gaan tuinieren in twee volkstuintjes. Het oppervlakte van deze twee tuintjes is in totaal 60 m2. Mijnheer verbouwt wat groentes en fruit in zijn tuintjes. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien en courgetten.
Mijnheer heeft recent nog de ziekte kanker overleefd en heeft pleinvrees ontwikkeld na een ongeluk. Vanwege zijn pleinvrees durft Mjnheer niet goed alleen de deur uit en het zal dan ook heel fijn zijn als er een vrijwilliger met hem mee naar zijn volkstuintjes gaat.
Mijnheer wil als oud-hovenier zelf ook graag in zijn twee volkstuintjes werken. Dit werken in de tuin is niet alleen zijn werk geweest, maar het is ook zijn grote hoby. Het liefst iemand die zélf ook - net als Mijnheer - daadwerkelijk groene vingers heeft en het daarnaast ook heel leuk vind om in in tuin te werken.
Mijnheer is een spontane, eerlijke en open man. Mijnheer is hierin soms wél wat te direct. Zo kan Mijnheer bijvoorbeeld hele verhalen beginnen tegen iemand in de supermarkt en voelt dan niet echt aan wat de andere partij daarvan vind. Door zijn eerlijkheid kan Mijnheer soms ook iets te snel seksueel getinte opmerkingen maken. Zo zou hij bijvoorbeeld tegen een vrouwelijke begeleidster kunnen zeggen dat ze een ‘lekker kontje’ heeft. Mijnheer zegt dus alles wat hij denkt, maar hij is wél heel goed te begrenzen. Het is dus belangrijk dat een vrijwilligster/vrijwilliger heel goed zijn/haar grenzen aan kan geven.
Verder is Mijnheer grappig en vriendelijk en beslist niet snel chagrijnig. Mijnheer vindt het moeilijk om in de ochtend af te spreken, omdat hij dan vaak nog slaapt. Het zal dan ook fijn zijn als afspraken in de middag of - in de zomerperiode - in de avond worden gemaakt.

Het benodigde tuingereedschap is aanwezig. Mijnheer heeft verder geen netwerk en beschikt niet over de financiële middelen om deze klus tegen betaling voor hem te laten verrichten.
Wie wil een tuin-Maatje zijn voor deze Mijnheer?

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Meer hulpvragen

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.