Help ons mee!

  • Home
  • Hulp bieden
  • Openstaande hulpvragen
  • 37193-VANAF 1 FEBRUARI 2023 OP DE VRIJDAG SAMEN MET SLECHTZIENDE MEVROUW (85) OP DE WEESHUISLAAN IN ZEIST DE BOODSCHAPPEN GAAN HALEN BIJ DE ALBERT HEIJN EN DE GOUDRENET (GROENTENZAAK) OP HET VLAKBIJ GELEGEN EMMAPLEIN

37193-VANAF 1 FEBRUARI 2023 OP DE VRIJDAG SAMEN MET SLECHTZIENDE MEVROUW (85) OP DE WEESHUISLAAN IN ZEIST DE BOODSCHAPPEN GAAN HALEN BIJ DE ALBERT HEIJN EN DE GOUDRENET (GROENTENZAAK) OP HET VLAKBIJ GELEGEN EMMAPLEIN

Plaats:

Zeist

Wanneer geplaatst:

1 november 2022

Aantal vrijwilligers nodig

1
Een slechtziende dame (85) op de Weeshuislaan in Zeist zoekt een vrijwilliger vanaf 1 februari 2023 om 1x per week op vrijdag tussen 11-18 uur de wekelijkse boodschappen samen met haar bij Albert Heijn - en soms ook bij de groentenzaak de Goudrenet - op het Emmaplein te gaan halen.
LET OP: De hulpvraag gaat pas in per 1 februari 2023. Mevrouw heeft nu een vrijwilliger van Help een Handje, maar zijn stageperiode, waarin hij de boodschappen voor Mevrouw haalt is op 1 februari 2023 afgerond.
Mevrouw gaat zélf mee met het halen van de boodschappen. Mevrouw heeft een blindegeleidestok die zij - omdat zij slechtziend is - dan met haar mee zal nemen. Mevrouw kan zélf lopen, dus zij heeft hierbij geen ondersteuning van de vrijwilliger nodig. Bij het oversteken is het uiteraard wél belangrijk dat de vrijwilliger goed kijkt of het veilig is voor Mevrouw om over te steken. Het is dan ook juist vanwege haar slechtziendheid dat Mevrouw een vrijwilliger zoekt. Mevrouw heeft een boodschappentas met vier wieltjes die zij zélf voor zich uitduwt. Mevrouw geeft de voorkeur aan deze boodschappentas, omdat haar boodschappen goed in deze tas passen.
Mevrouw betaalt zélf haar boodschappen contant. Hier heeft Mevrouw geen hulp bij nodig. Wél is het raadzaam als de vrijwilliger even op wil letten of de betaling van de boodschappen goed en nauwkeurig verloopt en dat Mevrouw de kassabon meekrijgt.
Mevrouw heeft geen netwerk en kan vanwege haar slechte zicht de boodschappen niet via internet bestellen.
Wie wil vanaf 1 februari 2023 wekelijks op de vrijdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur samen met Mevrouw haar wekelijkse boodschappen gaan halen bij de Albert Heijn (en bij groentenzaak de Goudrenet) op het Emmaplein in Zeist?

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Meer hulpvragen

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.