Help ons mee!

33053-Moestuin beginnen? win-win tuin in de aanbieding

Plaats:

Utrecht Zuilen

Wanneer geplaatst:

4 februari 2022

Aantal vrijwilligers nodig

1
Een meneer van 65 (wonende in betonbuurt) zoekt iemand die zijn grote tuin wil gebruiken om in te tuinieren. De tuin is naar schatting 40m2. Zijn eigen gezondheid is niet meer optimaal waardoor hij zijn tuin zelf niet kan onderhouden en gebruiken. Dit geeft meneer veel stress omdat het tuinonderhoud vanuit zijn huurcontract verplicht is. We zijn op zoek naar een buurt die het leuk vindt voor zichzelf in een tuin te werken bijvoorbeeld om groenten te kweken zodat we een win win situatie kunnen creëren: een moestuin voor een buur en voor meneer geen zorgen meer dat hij op zijn kop krijgt van de woningbouw.

Meneer heeft geen familie of vrienden die dit kunnen doen. Hij heeft niet de financiële middelen om een tuinman in te huren. Wel is de tuin onlangs door vrijwilligers via Present ontdaan van onkruid en wortels. mene Het gaat mn om het verwijderen van onkruid en te voorkomen dat de tuin opnieuw overwoekert.
Mogelijk levert het het meneer die vrij geïsoleerd is meteen wat gezelligheid op maar dat is niet het eerste doel, meer bijvangst.

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Meer hulpvragen

We staan u graag te woord

Oude Rijn 44b
2312 HG Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.