Help ons mee!

29229-*Vervoer naar omgangsregeling met zoontje

Plaats:

Groningen

Wanneer geplaatst:

6 mei 2021

Aantal vrijwilligers nodig

1
Voor een moeder uit Groningen, in de wijk Rivierenbuurt, zoeken wij één of meerdere hulpbieders die hem met de auto zouden willen brengen naar de omgangsregeling met zijn zoontje in Alteveer. Dit is 46 km enkele reis, wat neerkomt op ongeveer 35 min rijden. De omgangsregeling zelf duurt een uur en is eens per 3 weken (bij het gastgezin thuis). In totaal ben je ongeveer 2,5/3 uur van huis in deze hulpvraag. Zelf ben je niet aanwezig bij de omgangsregeling en zou je bijvoorbeeld een mooie wandeling kunnen maken in die tijd.
Om diverse redenen is het lastig voor de hulpvrager om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen en daarom zoeken we hulpbieders die beschikken over een auto en daarmee de hulpvrager wil ophalen en brengen naar de omgangsregeling. De hulpvrager kan de benzinekosten vergoeden van 19 cent per km. Moeder zit in de transitie tot man, dus zoeken we iemand die hiervoor openstaat/respectvol in is jegens hem. Hij wordt graag aangesproken met hij.
Voorheen woonde hij op een zorgboerderij waarbij het vervoer geregeld werd, echter is hij kortgeleden verhuisd en is er vanuit de woonplek geen mogelijkheid meer voor vervoer. Zijn sociale netwerk is niet toereikend in deze hulpvraag en zijn de financiële middelen niet afdoende om te kunnen voorzien in deze vraag. Wel zullen zij gebruik maken van de Valys, alleen kan dit maximaal 7 keer per jaar en de omgangsregeling is elke 3 weken. Het komt er dus op neer dat er nog voor 10/11 keer vervoer nodig is.
Wat zou het tof zijn als we vanuit HipHelpt Groningen hierin iets kunnen betekenen! Ben jij diegene die dit zou willen doen? Het is mogelijk om bijvoorbeeld een poule van 2/3 hulpbieders te kunnen vormen icm de Valys. Van tevoren zal er desgewenst eerst een kennismaking plaatsvinden om te kijken of er een klik is.
We horen het graag zsm als jij de gevraagde hulp zou willen bieden zodat de hulpvrager naar zijn zoontje kan!

Hulp nodig?

Doe een aanvraag via ons hulpvraagformulier

Vragen of klachten?
Bel landelijk servicepunt:
085 - 130 15 35

Meer hulpvragen

We staan u graag te woord

Flevoweg 13
2318 BZ Leiden
zodat niemand alleen hoeft te staan


ANBI logo

Vereniging Hulp in Praktijk staat geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling.